BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Seçim sonrası kim gidecek? Fidan mı Davutoğlu mu?

Suriye konulu güvenlik zirvesinin kayıtları seçim sonrasında kelle alacak mı? MİT Müsteşarı Hakan Fidan ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmeleri sözkonusu mu?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gündemi sarsan Suriye konulu güvenlik zirvesinin kayıtları seçim sonrasında bazı istifalara konu oalcak mı? MİT Müsteşarı Hakan Fidan ya da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmeleri sözkonusu mu?

Radikal si yazarı Murat Yekin Suriye kayıtlarını konu alan yazısında bu soruya yanıt aradı. Seçim sonrasında "Hakan Fidan mı yoksa Davutoğlu mu istifa edecek" sorusuyla söze başlayan Radikal yazarı istifa yorumlarına katılmadığını vurguladı ve "Hiç sanmıyorum. Tersine mağdur kahramanlar olarak devam etmeleri şansı daha yüksektir." dedi.

İşte Yetkin'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Gelişmiş bir demokratik rejimde bu bantın ortaya çıkmasıyla birlikte Dışişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi'nin istifası kamuoyunun gündemine gelirdi.
Yarın seçimler var.
Sizce seçimlerin ardından Davutoğlu veya Fidan’ın veya ikisinin de istifası ya da görevden alınması gündeme gelir mi?
Gelmesi gerekir mi diye sormuyorum, gelir mi?
Üstelik bir yandan Arınç’ın "Ben anlaşmayı hazırladım, top Erdoğan’da" der gibi seçime bir hafta kala ilan ettiği İsrail anlaşması ihtimali masadayken?
Hiç sanmıyorum. Tersine mağdur kahramanlar olarak devam etmeleri şansı daha yüksektir.
Gerçi WikiLeaks krizinden sonra CIA Başkanı istifa etmemişti ancak şimdi bile bile lades söz konusu.
Ama artık filmin sonuna yaklaştığımızı görüyorsunuz değil mi?
Beşir Atalay’ın tahmin ettiği gibi AK Parti yüzde 50 oy bile alsa Erdoğan, dış politikayı da güvenliği de ekonomiyi de bugüne kadar olduğu gibi yönetmeye devam edebilir mi?
Üstelik önümüzde iki çetin seçim daha varken… Erdoğan’ın yumruğunu daha da sıkması ihtimali yüksektir.