BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  EKONOMİ

Seçim sonrası hükümete ilk darbe geldi

Fitch, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına rağmen Türkiye'de siyasi riskin hâlâ yüksek olduğunu belirtti.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, siyasi risk nedeniyle Türkiye'nin notunun kırılganlık olarak kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ilk değerlendirme geldi. Kuruluş, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasına rağmen Türkiye'de siyasi riskin hâlâ yüksek olduğunu belirtti. Fitch, seçimlerin sonucunun seçmenin büyük bölümünün Erdoğan'ı desteklediğini teyit ettiğini ifade etti. Kuruluşun değerlendirmesinde “Politik riskler, potansiyel sermaye girişlerinin cesaretini kırarak ve politika öngörülebilirliğini azaltarak Türkiye'nin kredi notunda baskı yaratmaya devam edecek” denildi. Siyasi riskin Türkiye'nin kredi notu için bir kırılganlık olarak kalmaya devam edeceği belirtildi.

NOTTA NEGATİF ADIM OLUR MU?

Fitch, "Bu kırılganlık hükümetin etkinliğini ve politikaların öngörülebilirliğini azaltırsa kredi notunda negatif bir adım atılmasına yol açabilir" ifadesini kullandı. Kuruluş, bu yılki makroekonomik gerçekleşmelerin kredi profili açısından genel olarak olumlu olduğunu belirtti.

'MB'NİN KREDİBİLİTESİ DAHA DA ZAYIFLAYABİLİR'

Erdoğan'ın faizlerin daha da indirilmesi için Merkez Bankası üzerinde baskısını devam ettirmesinin, bankanın kredibilitesini daha da zayıflatabileceğine işaret edildi. Merkez Bankası'nın Ocak ayındaki keskin faiz artırımının hızla tersine çevrilmesinin Türkiye'yi gelişen piyasalara yönelik yatırımcı tercihlerindeki ani değişimlere daha kırılgan hale getirebileceği vurgulandı.