BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Seçim otobüsüne saldırı

AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, AK Parti Bingöl milletvekili adaylarının tanıtımını yapan seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Abone ol

Seven, yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da düzenlenecek genel seçim için Bingöl milletvekili adaylarının tanıtımını yapan seçim otobüsüne Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde kimliği bilinmeyen kişilerce taş atıldığını ifade etti.

Saldırı nedeniyle araçta hasar oluştuğunu belirten Seven, polis ekiplerinin failleri yakalamak için çalışma başlattığını kaydetti.

Seven, demokratik bir ortamda gerçekleştirilmek istenen seçime gölge düşürmeye çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğine işaret ederek böyle bir saldırının yaşanmasını üzüntüyle karşıladıklarını vurguladı.

Seçim sürecinin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde tamamlanması için herkesi sağduyulu olmaya davet ettiklerini ifade eden Seven, şunları kaydetti:

"Seçim güvenliğini tehlikeye atmak, korku salmak ve huzursuz bir ortam oluşturarak halkı sindirmeye dönük bu adımlar karşısında kararlılığımız devam edecektir. Demokrasiye inanan ve özgürlüğü savunan herkesin bu tür saldırıların karşısında olması gerektiğine inanıyor, bu hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Değerli halkımızın, bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olacağına da ümit ediyor, AK Parti'nin seçim süreci boyunca hiçbir provokasyona gelmeyeceğini bir kez daha deklare ediyoruz. Bingöl'de seçimlerin sağlıklı yürümesi için teşkilatımız üzerine düşen gayreti büyük bir hassasiyetle gösterecektir."