BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  POLİTİKA

Seçim ittifakında sürpriz davet

İttifakın hangi parti çatısı altında olacağına karar veremeyen partilere Liberal Demokrat Parti'den sürpriz davet.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hangi parti çatısı altında seçime gidileceği konusunda anlaşamayan Demokrat Parti ve Saadet Partisi'ne Liberal Demokrat Parti'den "Bize gelin" çağrısı geldi.

Kendi partilerini öne çıkaran iki partiye üçüncü bir yol olarak ortaya çıkan Liberal Demokrat Parti'nin daveti siyasi kulislerde konuşuluyor.

Necmettin Erbakan'ın vefatı sonrası ittifak görüşmeleri hızlanmış ancak birliktelik çatı konusunda tıkanmıştı. İşte bu tıkanıklığı aşmanın yolunu LDP, ortaya attığı formülle açıkladı. "Bu konuda çalışmalar yapan partilerin ilgililerine duyurmak istedim" diyen Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, partinin lideri Cem Toker'in konuyla ilgili görüşlerini köşesinde yazdı.

(...)“Liste partisi önerisine” ilk cevap Liberal Demokrat Parti’den geldi. Genel Başkan Cem Toker “Makul siyasetimizle merkez sağa da sola da en yakın parti biziz. Buyursunlar, listeyi LDP çatısı altında yapalım, seçim sonrası herkes partisine geçsin” dedi."

ZEYBEK NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde "Çatı meselesi çözülmüş değil. Zaten sıkıntı orada" diyen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, şunları söylemişti:

"Dolayısıyla bu görüşmeler devam ediyor. Ama dedik ki çatıdan aşağı inelim, duvarlara bakalım. Sonra çatıya tırmanırız. Şimdilik görüşmeler devam ediyor. Ne sonuçlanmış ne de bitmiş bir şey var."

Öte yandan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise Saadet Partisi'ni çatı için adres göstermişti.