BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Seçim için boşalan koltuklara flaş atamalar

2015 Genel Seçimleri aday adaylıkları için boşalan müsteşar koltukları dolmaya başladı. En son atama kararları bugünkü Resmi Gazete'de

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklar, YÖK ve üniversite rektörlüklerine ilişkin onayladığı atama kararları bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi gazetede yayınlanan en son atama kararlarına göre,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Talat Aydın atandı.

Bir diğer önemli atama kararı da YÖK için geldi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, YÖK üyeliğine atandı.

SEÇİM İÇİN BOŞALAN KOLTUKLAR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında açık bulunan müsteşar yardımcılığına Talat Aydın'ın atanması uygun görüldü. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, Prof. Dr. Mustafa İsen'in istifası nedeniyle boşalan YÖK üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6. maddesinin b/1 bendi uyarınca, Kasırga'nın seçildiği kaydedildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararları arasında Avrupa Birliği ve Kalkınma bakanlıkları ile Pamukkale Üniversitesi'ne ilişkin atama kararları da yer aldı. 

Kararlara göre, Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreterliği'ne Halil İbrahim Çetin, Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Kurullar Sekreteryası Daire Başkanlığı'na Gülhanım Erol getirildi.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, yeniden Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.