BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  GÜNCEL

Seçim hükümetiyle ilk MGK toplantısı

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, Savunma Sanayi ve Dışişleri Müsteşarı ile terör örgütünün eylemlerinin artması üzerine toplantı yapıyor. Toplantı devam ederken MGK'nın 2 Eylül'de yapılacağı haberi geldi.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının tarihi belli oldu. Seçim hükümetiyle ilk MGK toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı 2 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilecek. CHP ve MHP seçim hükümetine üye vermeyeceklerini açıklamıştı. Haliyle olası seçim hükümeti AK Parti ve HDP'den oluşacak. Böyle bir durumda da HDP'nin MGK toplantısına girme ihtimali ortaya çıktı.

BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ise dün yaptığı yazılı açıklamada, şiddet eylemlerinin artması nedeniyle MGK'nın olağanüstü toplanması çağrısında bulunmuştu.

Şayet Erdoğan MGK toplantısı öncesinde, Meclis'teki partilerden üye belirleyeceği bir seçim hükümeti oluşturursa, 2 Eylül'deki MGK toplantısına da bu seçim hükümetinin bakanlarıyla gidilecek.

CHP ve MHP ile koalisyon kurma konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, 9 Temmuz'da aldığı hükümet kurma görevini Salı akşamı Erdoğan'a iade etmişti.

seçim-hükümetiyle-ilk-mgk-2-eylülde.jpg

PAZAR SON GÜN

Anayasaya göre hükümet kurmak için tanınan 45 günlük süre Pazar akşamı sona erecek. Erdoğan bu sürenin sonunda Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Meclis'teki partilerden üyelerle oluşturacağı bir seçim hükümeti atayabilir.

MHP ve CHP seçim hükümetine üye vermeyeceklerini daha önce açıklamışlardı.

DAVUTOĞLU'NDAN SÜRPRİZ GÖRÜŞME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölücü terör örgütü PKK'nın artan eylemleri üzerine bu sabah brifing alma kararı verdi.

Başbakan Davutoğlu’na savunma sanayi konusunda kapsamlı şekilde bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile diğer ilgililer de katıldı.

Toplantıda, savunma sanayide devam eden projeler ve terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının ele alınacağı belirtildi.