BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  MEDYA

Seçim günü ne yapmalı Gülse Birsel tavsiyeleri

Son yılların en çekişmei ve gerilimli genel seçimi saat 08.00 itibariyel başladı. Peki seçim günü ne yapmalı? İşte Gülse Birsel'den cevap niteliğinde tavsiyeler...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türkiye bugün sandık başına gidiyor. Oy verme işlemi bu defa doğu ve batı illeri ayrımı olmaksızın sabah saat 8:00'de başladı Sandıkların kapanacağı saat ise 17:00 olarak belirlendi. 

Peki seçim gününde neler yapmalı? Hürriyet yazarı ve tv ekranlarının başarılı komedi dizilerinin senaristi Gülse Birsel, 'seçim günü neler yapılabileceği'ni yazdı.

BİRSEL SABAHA KADAR SEÇİM SONUCU TAKİP EDECEKLERE SESLENDİ

Birsel, alışıldık 'esprili ve ironik' anlatım tarzıyla kaleme aldığı yazısında, 'ekran başına geçip sabaha kadar seçim sonuçlarını takip edecekler'e seslendi. 

"KONU KOMŞU KENDİMİZLE DALGA GEÇMEK İÇİN..."

Birsel, yazısını, amacıyla noktalayarak "Saçma şakalar iste. Konu komşu kendimizle dalga geçmek için senaryo yazdık. " diye not düştü.

gulse-birsel.jpg

İşte Birsel'den güldüren 'seçim günü yapılacaklar' tavsiyesi:

"SONUÇLARI KANEPEYE YAYILIP CİPS YİYEREK BEKLEMEYİN"

Birsel, ilk tavsiyesine "Sonuçları kanepeye yayılıp cips yiyerek beklemeyin. Yürüme bandına çıkın, o yoksa yerinizde minik ısınma hareketleri yaparak IV seyredin. Böylece secim sonuçları sizi memnun etmezse, bir de üzerine "Kendimizi yayıp kilo aldık" pişmanlığı eklenme/. Spor dolu bir gün geçirmiş olmak teselli eder." diyerek başladığı yazısında, "Uzun saatler televizyonda sayı ve grafik takip etmekten gözleriniz yanmaya, kaşınmaya başlayabilir. En iyi dostu bilgisayarlar olan bizim gibi garibanların 'göz kuruluğu' dediği illettir. Arada güzlerinizi kapatın, konuşmaları radyo gibi dinleyin. Nefes kesici güzellikteki bir siyasetçinin eteklerinin uçuştuğu bir frikik veya öpüşme sahnesi ihtimali yok." dedi.

"SEÇİM SONUÇLARINI TOPLU İZLEMEYİN"

"Seçim sonuçlarını toplu seyretme partilerine temkinli yaklaşın." diye uyaran Birsel, gerekçe olarak şunu gösterdi: 

"Başka başka partilere oy vermiş, siyaset konuşumla hararetli tipler bulusursa iş sakat. Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yan yana izleyen fanatik taraftarlar ortamı yaşanabilir. Kalpler kırılmasın. gideceğiniz ev oturmasının misafirlerini ve siyasi eğilimlerini öğrenin, nabız yoklayın."

Kendisini, çalıştığı gazete; Hürriyet'ten "seçim yasaklarına aykırı bir şey yazma" diye uyardıklarını not eden birsel, "Yazıyorum!" diyerek oyunu şöyle ilan etti;

"BENİM OYUM BELLİ"

"Benim oyum belli! Oyum Doğukan'a! Efendi çocuk, dayanıklılık oyunlarında başarılı, ayrıca babasını da çok severdik. Konu Survivor evet. Ne? Arada secim sonuçlarından sıkılıp bakmayacak Survivor'a. Yoksa siz seyret miyosunuz. pardon. Ya bir gidin, hepiniz seyrediyorsunuz. Hu akşam da arada bakacaksınız biliyorum."

SON SEÇİM SONUÇLARI İL İL-ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SEÇİM SONUÇLARI SON DURUMU, HDP VE AKP OY ORANI-OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HDP SEÇİM SONUÇLARI BARAJI GEÇTİ Mİ SON OYU NE? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ