BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Seçim günü hava nasıl olacak bakan açıkladı

1 Kasım seçimlerinin yapılacağı pazar günü hava nasıl olacak sorusunun yanıtı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan geldi. İşte en son hava durumu tahminlerine göre seçim günü hava nasıl olacak sorunun yanıtı...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1 Kasım'da Milletvekili Genel Seçimi'nin yapılacağı pazar günü yurt genelinde beklenen hava durumunu değerlendirdi.

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklendiğini belirten Eroğlu, "Doğu Karadeniz kıyılarındaki illerimiz Giresun, Trabzon, Rize ile Ordu, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Van, Bitlis, Siirt, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı olmasını tahmin ediyoruz. Diğer bölgelerimizin ise parçalı az bulutlu geçeceğini bekliyoruz" dedi. Seçim günü rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli 40-60 km olarak esmesi beklendiğini belirten Eroğlu, yurdun bazı illerinde beklenen hava sıcaklıklarını ise şu şekilde değerlendirdi:

"Ankara parçalı ve az bulutlu 14, İstanbul parçalı ve çok bulutlu 16, İzmir parçalı bulutlu 19, Antalya az bulutlu 25, Adana az bulutlu 28, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 14, Erzurum parçalı ve çok bulutlu 9, Diyarbakır az bulutlu 18, Afyonkarahisar parçalı ve az bulutlu 13 derece tahmin ediliyor."

1 KASIM SEÇİM SONUCU AÇIKLAMASI

1 Kasım seçimine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Şahsım ve hükümet olarak en büyük beklentimiz seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesidir" ifadelerini kullandı. Seçimlerin millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "Seçimlere gitmek önemli bir vatandaşlık vazifesi ve demokrasinin bir gereğidir. Ben de inanıyorum ki bütün vatandaşlarımız sandık başına gidecek ve vatandaşlık vazifelerinin en temel unsurunu yerine getireceklerdir" dedi. Seçimlerin demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisi olduğunu ve seçimlere katılmanın demokrasiye sahip çıkmak olduğunu savunan Eroğlu, sandıktanhangi netice çıkarsa çıksın kazananın birlik ve beraberlik olması temennisinde bulundu.