BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA

Seçim bitti kavga bitmedi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde AKP ile MHP arasındaki seçim savaşı hala bitmedi. İşe yumruklar da karıştı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- 5 bin müfuslu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde MHP ile AKP arasında kıran kırana geçen seçim yarışı, AKP’nin lehine bitti ama seçim sürecinde başlayan kavga bitmedi. Seçim sürecinde AKP’li Başkan Engin Canbaz’ı yolsuzlukla suçlayan ve bu iddialarını TBMM’ye ve İçişleri Bakanlığı’nda gündeme getiren MHP’liler, seçimi kıl payı yitirdi. Ancak ilçede başlayan gerginlik bitmedi.

SALDIRI
Pazar günü başlarında AKP’li Belediye Başkanı Canbaz’ın çocuklarının olduğu AKP’lilerden oluştuğu iddia edilen 25 kişilik bir grup, MHP’li Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 4 kişiye saldırdı. AKP’ye oy vermedikleri ve MHP’li oldukları için grubun saldırısına uğrayan kişiler hastanelik oldu. Olay, MHP milletvekilleri tarafından İçişleri Bakanlığı ve AKP milletvekillerine şikayet edildi. İlçede gerginlik sürüyor.

İDDİALARLA BAŞLADI
İlçede gerginlik, seçim sürecinde yaşanan yolsuzluk iddiaları ile başladı. MHP İstanbul milletvekili Ümit Şafak tarafından TBMM’de soru önergesine de ve İçişleri Bakanlığı’na verilen şikayet dilekçesine konu edilen ve seçim meydanlarında dile getirilen iddialara göre, AKP’li Belediye Başkanı kum-çakıl ocaklarından usulsüz belgelerle tahsilat yaptı. Gayri resmi makbuzla tahsil edilen paranın belediye kasasına girmediği ileri sürüldü. Ayrıca Belediyeye ait bir araç, başkanın oğlu tarafından İstanbul’da kullanıldığı belirlendi. Bu iddialar gündeme getirilince ilçede AKP’li Başkan ve yakınları ile MHP’liler arasında gerginlik başladı.

SEÇİM BİTTİ KAVGA BİTMEDİ
Ancak seçimde; önceki yıllarda bir süre MHP’li de olan AKP’li başkan Engin Canbaz yeniden seçildi. Seçim sonrasında da MHP’ye oy verdiği bilinen bazı esnaf ve vatandaşa yönelik ilçede saldırılar olduğunu ileri süren MHP’liler, bu durumu AKP Kastamonu milletvekillerine de aktardılar.

SALDIRI VE KUNDAKLAMA İDDİASI
İplerin koptuğu olay 26 Nisan Pazar günü yaşandı. İddialara göre olay şöyle gelişti:

Belediye Başkanının oğulları Sarper ve Mustafa Canbaz’ın da aralarında olduğu 25 kişilik bir grup, MHP’li 4 kişiye saldırdı. Saldırıya uğrayan MHP İl genel Meclisi üyesi Mustafa Özcan ve Özcan Kocatürk yaralandı. Belediye Meclis üyesi Salih Demir ve MHP üyesi Harun Gazoğlu’nun burnu kırıldı.

Olaydan bir gün sonra MHP’li Ahmet Yılmaz isimli vatandaşın evi yandı. Evin kundaklandığı ve yanan evin kapısına, “evinizi yaktık sıra canınızda” diye yazı bırakıldığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

VE MECLİS’TE
MHP milletvekilleri son olaylardan sonra ilçede infial çıkmasından endişe ettiklerini ve bir an önce Başkan ve oğullarının uyarılması gerektiğini belirterek, devreye girdiler. MHP kurmayları İçişleri Bakanı Beşir Atalay nezdinde girişimde bulunurken, AKP’nin Kastamonu miletvekillerini de devreye soktular. Olayların araştırılması için soru önergesi de hazırlayan MHP’li vekiller, “ilçede gerginlik had safhada. Önlem alınmazsa ciddi olaylar olacak” dediler.