BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  GÜNCEL

Seçim anketleri 24 Haziran son seçim anketi SONAR oy yüzde dağılımı

Seçim anketleri, 24 Haziran seçim anketleri son durum ne hangi parti önde araştırmaları genel seçime yaklaşırken iyice hız kazandı. Pazar günü sandık başına gitmeden önce araştırma şirketleri yaptıkları anketlerle son durumu kamuoyuna sundu. İşte SONAR'ın son seçim anketi ve partilerin yeni oy durumları...

Abone ol

Son seçim anketleri, 2018 genel seçim anketleri son oy dağılımı nasıl, hangi partinin oyu ne kadar, cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kaç puanlar önde görülüyor? 2018 genel seçime sayılı günler kala son oy durumları internethaber'de.

24 Haziran erken seçimlerine sayılı günler kala, anket firmaları yaptıkları kamuoyu araştırmaları ile sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Peki 24 Haziran seçimleri için güncel seçim anketi sonuçlarında son durum nasıl? Son seçim anketleri ne diyor? 

Cumhurbaşkanlığı için aday olan isimler Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Doğu Perinçek'in güncel oy tahminlerini seçim anketleri üzerinden hep birlikte görelim. SONAR Araştırma Şirketinin yaptığı son 24 Haziran 2018 seçim anketlerini hep birlikte inceleyelim.

SONAR ANKETİNDE SEÇİM 2. TURA KALIYOR: Sonar anketine göre, bugün seçim olsa AK Parti yüzde 42.2, CHP 28.2, MHP 7.1 oy alıyor, HDP ise yüzde 10 alarak yüzde 9.2 olan İYİ Parti'yi geçiyor.

Saadet Partisi yüzde 2.1, Vatan Partisi ise yüzde 0,5 oy alıyor.

Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı yüzde 49.3, Millet İttifakı ise yüzde 39.5 oy oranına sahip oluyor ve seçim 2. tura kalıyor.