BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Şebnem Bursalı'dan 'yaşasın Afrin direnişi' sloganına tepki

Takvim gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, köşe yazısında dünkü HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde atılan "Yaşasın Afrin direnişi!" sloganına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Takvim gazetesi yazarı Şebnem Bursalı HDP'nin Afrin harekatına karşı duran HDP'ye sert eleştiriler yöneltti. Yazar, "Terör sevicilere suçüstü" başlıklı köşesinde dün yapılan HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde Zeytin Dalı Harekatı aleyhine tezahürat yapanlara tepki gösterdi.

PYD VE DEAŞ'A SUÇÜSTÜ: Şebnem Bursalı yazısında AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın "Rakka, Afrin, Deyrizor'da hapisteki 400 DEAŞ militanı, PYD örgütü tarafından serbest bırakıldı. Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla bırakıldı." açıklamasını aktardı. Bu durumun DEAŞ'a karşı savaşan PYD&PKK'nın aslında savaşmayıp işbirliği yaptığının en büyük göstergesi olduğunu savunan yazar, "Yine bölgede ABD'nin silah ve mühimmat desteğini, sözde DEAŞ ile savaşsın diye verdiği PYD'nin, aslında savaşmadığına dair suçüstüdür bu durum." ifadelerine yer verdi.

"80 MİLYON İNSANI İNADINA TAHRİK ETME PEŞİNDEYDİLER" : Sözü HDP'ye getiren yazar, yazısına böyle devam ediyor: "Şimdi gelelim bu alçakların içerideki işbirlikçilerine Dün HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde atılan sloganlar insan olanın kanını soğutur: "Yaşasın Afrin direnişi!" diye slogan atan, Zeytin Dalı Harekatı aleyhine tezahüratlar yapan bu güruh, 11 şehit verdiğimiz günün ertesinde 80 milyon insanı inadına tahrik etmenin peşindeydiler. Afrin direnişi sözünden kasıt çok açık; Afrin'de YPG ve işbirlikçisi PKK Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik savaşıyor ve dolayısıyla HDP de Afrin'deki bu alçak teröristlere nasıl sahip çıktığını Ankara'dan böyle haykırıyor; "Yaşasın Afrin direnişi!!"

Kongre yolundaki otobüslerde halay çeken, yüksek sesle Kürtçe müziklerin yükseldiği salondan çıkan mesaj artık resmen şudur: "HDP artık legal siyasetten, sivil siyasetten vazgeçmiş, PKK ile birlikte sahada silahlı terör örgütlerinin temsilcisi olduğunu resmen ilan etmiştir!" Bir zamanlar 7 milyon oy alarak Kürt halkının şiddete dayalı olmayan çözüm için Meclis'e yolladığı bu sivil teröristlerin artık neye hizmet ettikleri çok açık. Bir süre önce Kobani üzerinden yapmaya çalıştığını şimdi de Afrin üzerinden yapıyor. İtirazı olan var mı?"

Şebnem Bursalı'nın yazısının tamamı