BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,08
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şebnem Burcuoğlu 'Herkes kocası kadar konuşsun!'

Şebnem Burcuoğlu'nun kitabı 'Kocan Kadar Konuş'tan sinemaya uyarlanan filmin başrolünde Ezgi Mola var. Ezgi Mola'nın son filmi 'Kocan Kadar Konuş' yakında sinemalarda.

Abone ol

Şebnem Burcuoğlu'nun son kitabı 'Kocan Kadar Konuş' şimdi beyaz perdede! Kitabın baş kahramanı Efsun ve Sinan'ın imkansız ve bir o kadar da komik aşkının sinema uyarlamasında Ezgi Mola ve Murat Yıldırım başrolde. Kahkaha tufanına hazır olun.

20 Mart’ta vizyona girecek filmin başrollerinde iki ünlü oyuncu bir araya geliyor. Filmin ana karakterleri Efsun ve Sinan’ı Ezgi Mola ve Murat Yıldırım canlandırırken; onlara televizyon, tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimleri eşlik ediyor. Nevra Serezli, Gülenay Kalkan, Ebru Cündübeyoğlu, Begüm Öner, koca bulup evlendirmek istedikleri “Efsun”un macerasındaki birbirinden renkli aile üyelerini ve komşuları oynuyor.

ekran-resmi-2015-03-13-14.18.38.pngFilmin konusu şöyle: Efsun (Ezgi Mola) gerçek aşkı, sevgiyi, dürüstlüğü arar ama diğer kızlar gibi numara yapmayı, trip atmayı, erkeği parmağının ucunda oynatmayı bilmez. Bu yüzden bu yaşına kadar düzgün bir ilişkisi olmamıştır. Efsun’un kadınlığın kitabını yazmış İzmirli ailesi ise ona kadınlığı öğretmeye kararlıdır. Efsun da nihayet kendini Türk kızlarına emanet eder. Ailesi tepeden tırnağa yeniledikleri Efsun’u takdim etmeye hazırlanırken Efsun’un karşısına hiç unutamadığı, üstüne yenisini koyamadığı lise aşkı Sinan (Murat Yıldırım) çıkar.

ekran-resmi-2015-03-13-14.18.59.png

KOCAN KADAR KONUŞ FİLM FRAGMAN

Şebnem Burcuoğlu şöyle diyor; "Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşın kankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…'