BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.476,77
HABER /  GÜNCEL

Seba’nın sevenleri hastaneye koştu

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 88 yaşında vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk futbolunun unutul...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 88 yaşında vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk futbolunun unutulmaz ismi, Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Acı haberi alır almaz, Seba’nın sevenleri hastaneye akın etti.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski başkan Serdar Bilgili, eski asbaşkanlardan Murat Aksu, Beşiktaşlı Futbolcular Derneği eski başkanı Haluk Özgerçek, Kabataşlılar Derneği Başkanı Anıl Cansızoğlu, eski kalecilerden Mete Bozkurt, eski yöneticilerden İsmail Ünal, Metin Keçeli, Nükhet Kalkavan, Beşiktaşlı sporcular, genel kurul üyeleri ve çok sayıda taraftar, Amerikan Hastanesi’ne geldi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Beşiktaş camiasının, Türk spor aleminin de başı sağolsun. Süleyman ağabey hem Beşiktaş için hem de Türk sporu için çok önemli bir insandı. Epey bir zamandır hastaneydi. Hem Beşiktaş’a hem Türk sporuna hem Türk milletine baya önemli hizmetleri olmuş, kişiliğiyle herkes üzerinde bir etki bırakmış önemli bir insandı. Cenazesi cuma günü öğle namazından sonra kaldırılacak. Tam program açıklandıktan sonra da kamuoyuna bilgilendirme yapılır" dedi.
Ardından söz alan Beşiktaş’ın eski başkanlarından Serdar Bilgili ise, "Süleyman ağabey bizim için hepimiz çok özel ama benim için çok farklı bir yeri vardı. Ben onun elinde büyüdüm. Süleyman ağabey benim Beşiktaş kariyerim oldu. Beşiktaş’a beni o aldı. Ben de çok hakkı var. Çok emeği var. Hakkını helal etsin. Allah rahmet eylesin. Camiamızın başı sağolsun. Türk futbol camiasına Süleyman ağabey gibi birinin geleceğini düşünmüyorum. Bundan sonra kendisini çok arayacağız" açıklamasında bulundu.
Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Metin Keçeli de, "Yalnız Beşiktaş Kulübü değil, Türk sporu bir dönemi kapattı. Süleyman ağabey ile 40 yıla yakın bir süre içinde Beşiktaş için uğraş içinde olduk. Öğretmendi. Çok insan yetiştirdi, hepimize örnek oldu, yol gösterdi. Bir ağabey kardeş ilişkisinde ağabeyimi kaybettim. Bundan dolayı henüz daha bir şey hissetmiyorum. Ama günler içinde bu acıyı çok ağır hissedeceğiz. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş eski asbaşkanlarından Murat Aksu ise, "Spor camiasının ender yetiştirdiği beyefendi, centilmen ve nezaket örneği bir insandı. Allah’tan tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.
(İHA)