BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Sebahat Tuncel'den Öcalan için ilginç öneri

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, çözüm için Abdullah Öcalan'ın Kandil'e görüşmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması, örgütle doğrudan ilişki kurmasının olanaklarının yaratılması gerekiyor. Sadece PKK'nın silah bırakmasına kilitlenmiş bir durum sorunu çözmez" dedi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ UYARISI

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuncel, iç güvenlik paketinin çözüm sürecini engelleyen bir yaklaşımının da olduğunu iddia ederek, bu paketin geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. Sebahat Tuncel, aslında kamu düzeninin bozulmasına, devletin uyguladığı politikaların neden olduğunu, kamu adına suç işleyenlerin cezasız kaldığını ileri sürdü.

ÖCALAN KANDİL'LE GÖRÜŞSÜN

Çözüm sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Tuncel, toplumun yüzde 80'inini bu sorunun çözülmesini istediğini, ancak AK Parti iktidarının gerekli adımları atmadığını savunarak, "Sürecin sağlıklı ilerlemesi isteniyorsa müzakerelerin başlaması gerekiyor. Sürecin sağlıklı ilerlemesi konusunda Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması, örgütle doğrudan ilişki kurmasının olanaklarının yaratılması gerekiyor. Sadece PKK'nın silah bırakmasına kilitlenmiş bir durum sorunu çözmez" diye konuştu.