BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Sebahat Tuncel'den Elitaş'a sert sözler!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'deki gerilime ilişkin yaptığı açıklamada HDP'li milletvekillerinin birbirini darp ettiğini söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş İç Güvenlik Paketi yüzünden dün gece çıkan gerilimin ardından TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 

AK Partili Elitaş ‘Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan’ın kendisini kürsüde taciz ettiğini, iki kadın vekilin kendi kendilerini darp ettiklerini söyledi. 

HDP milletvekili Sebahat Tuncel Elitaş'ın sözlerini internethaber'den Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi. Tuncel Elitaş'ın "kendi kendilerini darp ettiler" sözü için "deli saçması" dedi.

KORKUNÇ, FAŞİZAN AÇIKLAMA

Bu korkunç bir açıklama, ne kadar cinsiyetçi, faşizan bir açıklama olduğu ortada. Dün yaşananlar itibariyle AKP Grup Başkanvekili Elitaş, kadın iradesine saldırıda bulunmuştur. Sadece HDP'li kadınlara değil Meclis'i yönetmek isteyen Ayşenur Bahçekapılı'ya yönelik de saldırıda bulunmuştu. Bahçekapılı'nın yönetim tarzına sürekli itiraz ederek, baskı yaparak kendi grup önerilerinin bir an önce görüşülüp yasaya geçilmesini sağlamak istedi, görüntüler izlenirse net olarak bir şiddet uyguladığı ortaya çıkacaktır.

KENDİNİ TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Sorun buradan kaynaklanıyor, daha bizim önerimiz görüşülmeden, Grup Başkan Vekilimiz Pervin Hanım kürsüdeyken, söz hakkı bizdeyken Elitaş'ın gelip kürsüye saldırması, orada bizleri itmesi yapılan şiddeti gösteriyor, bunun tam tersi bir açıklama yaparak kendini temize çıkarmaya çalışıyor. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. AKP hükümetinin zorla, insanlıkdışı çalışma koşullarını dayatarak, sokakta da Meclis'te de baskı uygulayarak yaptığı bir olay. Oradaki görüntüler kamuoyuna açık olsaydı, herkes bu ibretlik görüntüleri izleyip neler olduğunu görebilseydi. Ama bir yandan da "iyi ki Türkiye Meclis'in bu halini görmedi" diyorum.

ELİTAŞ YALANA BAŞVURUYOR

Elitaş yalana başvurarak kendisini bu şekilde savunmaya çalışıyor. Olaylar nedeniyle çok kişi yaralandı, Elitaş'ın "kendi kendilerini darp ettiler" yaklaşımını nereye koyacağımı bilmiyorum, deli saçması bir durum.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Biz HDP'li kadınlar olarak hem erkek şiddetinin, hem devlet şiddetinin uygulanmaya çalışıldığı bu politika için mücadele edeceğiz. İç güvenlik yasası tam da bizim itiraz ettiğimiz noktaya ilişkindir. Bu yasaya, kadınlar, avukatlar, ekoloji mücadelesi yürütenler karşı çıkıyor, herkes karşı çıkıyor ama AKP zorla, kendi iktidar gücünü dayatarak Meclis yönetimini de ihlal ederek kendine göre bir yasa çıkarmaya çalışıyor, bu kabul edilebilir bir durum değil.

BAHÇEKAPILI'YA YAPILAN ŞİDDETİ KINIYORUM

Ayşenur Bahçekapılı'nın aslında kendi iradesi üzerinde yapılan bu baskıyı kabul etmemesi gerekirdi ama o bunu kabul etti. Eğer Meclis'i daha iyi, daha demokratik şekilde yönetseydi, bunlar yaşanmamış olacaktı ama ben yine de bir kadın olarak onun üzerinde geliştirilen bu şiddeti de kınadığımı ifade etmek istiyorum.

ELİTAŞ İSPATLAMAK ZORUNDA

AKP'li vekiller aynı zamanda Ayşenur Bahçekapılı üzerinden de şiddet uygulayarak onun zorla bu yasayı gündeme getirmesine sebep oldular, asıl şiddet bu. Elitaş diğer sözlerini ispatlamak zorunda, kapalı oturum yapmalarının nedeni şimdi daha iyi anlaşılıyor, belli ki bunlar planlanmış, muhalefeti baskıyla, şiddetle, zor kullanarak bastırmaya çalışmak istemişler. Elitaş bizim nezdimizde erkek şiddetinin uygulayıcısı olarak çok net olarak Meclis'te terör estirmiştir.