BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50

Seat Leon Test Sürüşü

Arka kısımda yine ledler dışında küçük değişikliklerle, otomobil eski dinamik görüntüsüne sahip.

Seat Leon kullanmak için yolunu gözlediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım otomobillerden biri. Nihayet fırsat bulduğumda ise kısa bir sürüş yapabildim. Gerçi uzun sürede misafirim olsaydı yine kısa gelecekti çünkü Leon öyle hemen alışıp sıradan gelecek otomobillerden değil.Her kullanımda hem tasarımı hem de sürüş özellikleriyle kendinizi olabildiğince canlı ve her an yeni bir şeyler keşif edecekmiş gibi heyecanlı hissettirmeyi başarıyor. Bundan beş yıl önce tasarımındaki yuvarlak hatları bırakıp daha keskin köşeli hatlara sahip olduğundan bu yana daha dinamik görünüyor ve bu yüzden daha çok genç neslin dikkatini çekiyor. Dikkat az oldu genç neslin gözdelerinden demek daha doğru. Kısa süre önce makyajlandı, ancak makyaj daha çok otomobili güçlendirmek yönünde olmuş zaten çok beğenilen tasarımda teknolojik yenilikler dışında ufak tefek değişiklikler yapılmış. bunlardan en belirgini büyüyen tampon ve led teknolojisine sahip yeni far tasarımı. farların şekli baya belirgin bir fark yaratmış bu arada. 

Arkada yine ledler dışında minik değişikliklerle otomobil eski dinamik görüntüsünde, yine marka amblemi bagaj kapağı açma kapama görevi görüyor.

Kokpitte malzeme kalitesi eskiye göre iyileştirilmiş.büyük camlar ve sunroof içeride ferah bir ortam yaratmış. Multimedya sistemi 8" ve kullanımı rahat ve kolay, artık otomobillerde ilk görmek istediğim Apple Car Play ve Android Auto yu destekliyor. Bu şekilde yolunu navigasyon olmadan bulamayan ve ya sürekli mesajlaşmak zorunda olan kişiler elini telefona dokundurmadan sesli komutla bu işlerini halledebilirler. Ayrıca vites önündeki bölümde eğer uyumluysa telefonunuzu kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz. Bu ekran ayrıca park kamerasıyla geriye doğru park ederken görsel olarak çizgilerle sizi destekliyor. sportif koltuk ve sportif direksiyon diğer güzel ayrıntılar. kolçak torpido ve kapı içlerinde küçük eşyalar için yeterince alanınız bulunuyor. bagaj 380 litre sınıfına göre yeterli olmasının yanında düz zemin ve düşük kapı eşiği yükleme kolaylığı sağlıyor. 

Test otomobilimde 1.4 litrelik benzinli motor var. 150 beygir güç üreten motor 1500 devir itibariyle 250 Nm tork değeri veriyor. 0-100 km hızlanması 7.9 saniye. yani bu değerlerden anlaşılacağı gibi tasarımında olduğu gibi dinamik bir kalbe de sahip. bu motora 7 ileri DSG şanzıman eşlik ediyor yani işler daha iyiye gidiyor. Sürüşe gelince tabiki bu saydıklarımla eğlenceli performansı yüksek ama güvenlikten de ödün vermeyen bir karakter var. otomobili kontrolden çıkarmak için özel bir çaba sarf etmeniz gerekiyor. Yakıt tüketiminde bu motorun bu konu için ayrı bir detayı var. ACT teknolojisi denilen bu sistemde otomobil standart sürüş esnasında 4 silindirden ikisini devreden çıkarıyor ve yoluna iki silindirle devam ediyor. böylece daha ekonomik bir sürüşle tüketim 5 litre civarlarına hatta bazen daha aşağıya düşebiliyor. Ancak sürüş stiliniz değişip güce ihtiyaç duyduğunuzda silindirler tekrar aktif oluyor ve yolunuza tam performans devam ediyorsunuz. yatık tüketimi ise sürüş stilinize göre ortalama 7 litre civarında seyrediyor. 

süspansiyon ve yalıtım konusunda makyajla iyileştirilen Leon konfor ve performans konusunda sürücünün beklentilerini sınıfı dahilinde karşılıyor. Leon'un fiyatı 77.400 TL den başlayarak (Ekim2017) donanıma göre yükseliyor.