BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

SDP’lilerin Gezi davası başladı

Gezi Parkı olaylarında, belinde silah olduğu iddia edilen bir fotoğrafta polise havai fişek atarken görüntülenen Ulaş Bayraktaroğlu’nun da a...

Abone ol

Gezi Parkı olaylarında, belinde silah olduğu iddia edilen bir fotoğrafta polise havai fişek atarken görüntülenen Ulaş Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 36 kişinin, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan yargılanmasına başlandı.
Gezi Parkı olayları sırasında belinde silah olduğu iddia edilen bir fotoğrafla polise havai fişek atarken görüntülen Ulaş Bayraktaroğlu’nun da arlarında bulunduğu 36 kişi hakkında 58 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 26 sanık hazır bulundu.
Duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Ulaş Bayraktaroğlu, iddianamede belirtilen Devrimci Karargah Örgütü’ne mensup olmadığını, legal bir parti olan Sosyalist Demokrasi Partisi’ne üye olduğunu savundu.

"EVET ÖRGÜT ÜYESİYİM AMA..."
Kendisini sosyalist olarak nitelendiren Bayraktaroğlu “Evet bir örgüt üyesiyim ama bu bahsedilen örgüt değil, SDP’dir. Bütün topluma da örgütlü olmayı öneriyorum. Ben bir devrimciyim ve devrimciler görüşlerini saklamazlar’’ dedi.
Gezi Parkı olaylarının sadece SDP’nin ya da birkaç sendikanın yaptığı bir iş olmadığını iddia eden Bayraktaroğlu, “Toplumun çoğunluğunun katıldığı bir harekettir. Hem şiddet görüyoruz, hem de yargılanıyoruz. Gezi’de Halka karşı terör suçu işlendi. Şimdi bu yargı halkı benden mi koruyacak? Kim kimi kimden koruyacak? Biz kime ne yapmışız? Olan bize oldu” diye konuştu.
Bayraktaroğlu parti binasında bulunan silahın kendisine ait olmadığını da sözlerine ekleyerek beraatini talep etti.
Duruşmada daha sonra savunmasını yapan sanıklardan Ceyhun Dönmez ise soruşturma aşamasında 9,5 ay cezaevinde kaldığını hatırlattı.

"BERAAT EDECEĞİME İNANIYORUM"
Tutuklandığında herhangi bir örgüte üye olmadığını, tahliye olduktan sonra SDP’ye üye olduğunu ifade eden Dönmez “Ben bu dosyadan beraat edeceğime inanmıyorum” diyerek tutuklu kaldığı süreye tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Sizi 9,5 ay cezaevinde tutan biz değiliz. Tahliye kararını veren biziz’’ dedi.
“Ortada şaibeli bir karar var. Böyle bir iddianameyle böyle bir yargılanmanın yapılması doğru değil” diyerek tepkisini sürdüren Dönmez’e mahkeme başkanı “Burada bağımsız, tarafsız bir yargılama olacak. Ondan şüpheniz olmasın” yanıtını verdi.
Duruşmada söz alan diğer sanıklar iddianamedeki atılı suçları reddederek beraatlerini talep etti.
Mahkeme Taksim yayalaştırma projesiyle ilgili İstanbul İdare mahkemelerine yazı yazılarak söz konusu yer ile ilgili dava açılıp açılmadığı, açılmış ise karara bağlanıp bağlanmadığı, bağlanmış ise karar örneklerini istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
(İHA)