BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  DÜNYA

Schwarzenegger turizm elçisi oldu

Madrid Belediyesince, ABD'nin Kaliforniya Eyalet Valisi ve eski aktör Arnold Schwarzenegger'e "Madrid Turizm Elçisi" unvanı verildi.

Abone ol

Başta vücut geliştirme başta olmak üzere profesyonel ve amatör farklı branşları bir arada toplayarak, "Arnold Classic" adı altında her kıtada müsabakalar organize eden Schwarzenegger, bu organizasyonun Avrupa ayağı olarak seçtiği Madrid'te ödüllendirildi.

"Arnold Classic Europe" etkinliğini 4 yıldır Madrid'de yapan "Terminatör" filmlerinin baş aktörü Schwarzenegger, Madrid Belediyesinde düzenlenen törende "turizm elçisi" unvanını aldı.

Schwarzenegger, törende yaptığı konuşmada, İspanya'ya ve Madrid kentine özel bir bağı olduğunu belirtti. Schwarzenegger, "Conan" adlı filmini çektiği İspanya'nın güneyindeki Almeria kentine 33 yıl sonra tekrar gideceğini ve film festivalinde kendisine "Almeria onur ödülü" verilecek olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öte yandan bugün başlayan ve 28 Eylül'e kadar devam edecek "Arnold Classic Europe" organizasyonuna 4 bine yakın sporcunun katıldığı açıklandı. Vücut geliştirme, bilardo, güreş, aikido, halter, pole dans, pilates, rubik küp gibi çok farklı dallarda müsabakaların yapıldığı organizasyonu 3 gün boyunca 40 bine yakın kişinin izlemesinin hedeflendiği bildirildi. "Arnold Fighters" adı altında dövüş gösterilerinin de yapıldığı etkinliklere, Dennis Wolf, Shwan Rhoden, Dexter Jackson gibi vücut geliştirme sporunun başarılı isimleri de katılıyor.

Madrid turizmi geçen yıl yüzde 13'lük bir düşüş yaşarken, ilk defa Schwarzenegger'e verilen "turizm elçisi" gibi unvanlarla kentin tanıtımının artırılması hedefleniyor.