BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  EKONOMİ

Sazan balığı avı yasağı başladı

Başta Sazan olmak üzere ve diğer bazı balıkların av yasağının Marmara bölgesi, Batı Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin bazı illerinde 15 Mart tarihi itibarı ile başladı.

Abone ol

Kocaeli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk, amatör balıkçıları uyararak, başta Sazan olmak üzere ve diğer bazı balıkların av yasağının Marmara bölgesi, Batı Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin bazı illerinde 15 Mart tarihi itibarı ile başladığını hatırlattı.

Uztürk, yaptığı yazılı açıklamada, baraj, gölet ve akarsularda sazan, yayın, tatlı su kefali (tatlısu kefali avı sadece akarsularda serbest), kadife ve şiraz gibi balık türlerinin avlanılmasıyla ilgili yasağın 16 Haziran 2014 tarihine kadar süreceğini söyledi.

Uztürk ayrıca, Sudak ve Tatlısu Levreği gibi balıklar da Türkiye genelinde 15 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında avlanılması yasak balıklar arasında bulunduğınu ifade etti.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre, bahsi geçen balık türlerinin av yasağının başlama tarihlerinin balıkların üreme dönemlerini etkileyen iklim şartlarına göre belirlendiğini belirterek, “Akdeniz ve Egenin bazı illerinde 1 Mart-1 Haziran olarak belirlenirken, nispeten daha soğuk olan Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çoğu illerinde 1 Nisan - 1 Temmuz olarak belirlenmiştir” dedi.

Uztürk, açıklamasında şunları kaydetti:

"Başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı takipçisi olacağız.

Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını bekliyoruz. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle, 'herkese rast gelsin' diyorum."