BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Sayısalın sırrı çözüldü!

Bu mahallede 5'i tutturamayan yok! Büyük iddia: Bu formülle 5'i tutturma şansı yüzde 100, 6 tutturmak yüzde 92..

Abone ol

Devrekli Tuncay Albayrak, 13 yıl boyunca yapılan 600 Sayısal Loto çekilişi üzerinde günler boyunca çalışıp Sayısal Loto’da şanslı numaraları bilme olasılığını artıran modeller ve formüller geliştirdiğini savunuyor. En büyük kanıtı ise dükkanının da bulunduğu Albayrak Sokak’taki diğer esnaf arkadaşları… Zira hemen her hafta, içlerinden bir kaçı en azından 5 tutturmayı başarıyor..Aktüel dergisi bu talihli sokağın sırrını yerinde araştırmış..İşte ayrıntılar;

İşte istatistik profesörlerine taş çıkartan ve yeni hedefi Milli Piyango’nun şifresini çözmek olan nalbur Tuncay Bey’den, Sayısal Loto’da parayı vurmanın formülleri…

Tuncay Bey’in eskiden nalbur olan dükkanı şimdi Sayısal Loto’nun şifrelerinin çözüldüğü bir hesap kitap laboratuarına dönüşmüş. Dükkanının camı, “5 bilmek yüzde 100, 6 bilmek yüzde 92”, “Ben bu sevdaya baş koydum, ben bu ömrü feda ettim, aşımdan uykumdan oldum, başka şansın yok peşindeyim” yazılarıyla dolu. İçerideyse onlarca klasör, çalışmalarını sürdürdüğü bir bilgisayar, bir masa ve bu defa duvara yazılmış yazılar çarpıyor gözümüze.

TOPLAM 211 MODEL

Tuncay Bey, 13 yıl önce başlayan ve bu hafta 600’üncü haftasına giren Sayısal Loto’da çıkan şanslı rakamların tesadüf olmadığını çözdüğünü iddia ediyor. 13 yıl boyunca her hafta kazanan rakamları not eden Tuncay Bey, bütün bu bilgileri formüle ederek toplam 211 modelde sınıflandırmış. Ve özellikle en çok tekrar eden 10-15 modeli saptamış. 600 haftanın sonuçlarını bize gösterdiğinde, gerçekten de bu modeller sayesinde Sayısal’da her hafta şanslı rakamları bulma ihtimalinin hayli yükselebileceğine biz de kısmen ikna oluyoruz.

EN ÇOK ÇIKAN RAKAMLAR DİYE BİR ŞEY YOK

Tuncay Bey, Sayısal Loto’da en çok çıkan rakamlar diye bir şeyin olmadığını, ancak en çok görülen modeller olduğunu savunuyor. O modelleri anlatmaya, 13 yılda 600 hafta boyunca tam 23 kez tekrarlayan modeli anlatarak başlayalım. Bu model, “bir tek basamaklı sayı, bir 10’lu sayı, bir 20’li sayı, iki adet 30’lu sayı, bir 40’lı sayı”dan oluşuyor. Örneğin 5, 15, 20, 32, 34, 47. Tuncay Bey’in Sayısal formülleri arasındaki bu en popüler dizilimi, 600 hafta boyunca tam 16 kere tekrarlayan “bir tek basamaklı sayı, iki 10’lu sayı, bir 20’li sayı, bir 30’lu sayı, bir 40’lı sayı” formülü izliyor. Yani örneklemek gerekirse 5, 11, 13, 24, 38, 47.

‘3’, ‘8’İ SEVİYOR

Yine belli sayılar da adeta birbirlerini çok seviyor ve ayrılamıyormuş gibi birlikte düşüyor Sayısal’ın dönen küresinden. Örneğin 13 yıl boyunca 3 ile 8 rakamı on kere birlikte düşmüşler! 11 ile 16 ve 21 ile 27 de, birbirini çok sevenlerden. 32 ile 33 ve 43 ile 49 da hep aynı hafta düşmüşler küreden içimizden birilerini trilyoner yapmak için. 4 ile 5 ise, aralarında bir dargınlık olsa gerek ki, yalnızca bir kez birlikte yakalanmışlar çekilişlerde. Öte yandan 11 ile 19, hiç aynı haftanın şanslı numaraları arasında birlikte yer almamış. Tuncay Bey, bu ikili olasılıkları bir araya topladığı listeye de mizahi bir dille “deprem haritası” adını vermiş.

İŞİN SIRRI AYNI KUPONU OYNAMAKTA

Tuncay Bey’e göre, işin sırrı biraz da sürekli aynı kuponu oynamakta. Yani, bu formüller sayesinde ulaştığınız rakamları işaretlediğiniz kuponu, ısrarla her hafta tekrar oynamanızı öneriyor: “Geçenlerde bir talihli, dört yıl boyunca tekrar tekrar oynadığı aynı kupon sayesinde bir buçuk trilyon kazandı. Kendinize belli bir model seçip belli kombinasyonlar çıkarır ve her hafta o kombinasyonları oynama konusun ısrarcı da olursanız, birkaç yıl içinde büyük ikramiyeyi kesin kazanırsınız.”

BU SOKAKTA 5 BİLMEYEN YOK

Albayrak Sokak’ta kime sorsanız Sayısal’da en azından birkaç kez “5” bilmişliği var: Bakkal, Sayısal Loto Bayii, hamamcı, tuafiyeci, çaycı… Sokaktaki Sayısal Loto bayiinin duvarları Tuncay Bey’in formülleriyle, camları ise 5 bilenlerin kuponlarıyla dolu. Sokaktaki manifaturacı ve tuhafiyeci Nevzat Boz, şimdiye dek yedi kere 5 bilmiş. “6 bizim mahallede çok dolaştı ama bir türlü birimizde durmadı” diyor Nevzat Bey.

Tekel Bayii Şeref Kaypak da en çok 5 bilenlerden ve en son bildiğinde de 6 bin 500 YTL kazanmış. Kuyumcu Sabri Saraç, bakkal Fahri Çavuş, çaycı Güney Bükrü ve beyaz eşya satıcısı Feridun Bora da Sayısal’da defalarca 5 tutturmuş. Ama içlerinde en enteresan isim, anten tamircisi Recai Uzar. Şimdiye kadar tam on bir kez 5 tutturmuş! En son 2 bin 700 YTL kazanmış ve halinden hayli memnun. (Haber: Ürün Dirier/ Yeni Aktüel)