BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sayın Bakan Bu Sesi Dinle!

Seslerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ulaştırmak isteyen sağlık çalışanları internette eylemde...

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastenelerdeki şiddet haberleri, ağır çalışma koşulları ve özlük haklarının kaybı sağlık personelini ayağa kaldırdı.

Her gün hayatlarını riske atıp görevlerinin başında duran doktor ve hemşireler aylardır seslerini Sağlık Bakanlığı'na ulaştıramıyor. Bakanlık bünyesindeki tüm girişimleri sonuçsuz kalan sağlık çalışanları çareyi twitter üzerinden örgütlenmekte buldu.

Sağlık çalışanları, aylardır süren feryatlarını son 3 hafta içinde 3'üncü kez TT listesi oluşturarak bakanlara, milletvekillerine, yazarlara, gazete ve TV yöneticilerine ve kamuoyuna duyurmaya çalışıyor. Kamuoyundan gelen destek çığ gibi büyürken, duyarsız kalan yazarlara ve medya yöneticilerine ise tepki mesajları yağıyor.

#BuSesiDinle Hashtag'ıyla bir araya gelen sağlık emekçileri, sorunlarına çözüm üretilene kadar internet eylemlerini sürdürecek.

İşte her salı 21.00'de twitter'da bir araya gelme kararı alan sağlık emekçilerinin haklı haykırışları...

mete güney ‏@lokosit #BuSesiDinle sağlık çalışanları özlük haklarını istiyor, yıpranma payı istiyor, güvenle bakabilecekleri emeklilik maaşı istiyor.

Uzm. Dr. Fatih BATI ‏@drfatihbati #BuSesiDinle sağlık çalışanalrına saldıranlar ceza almıyor asıl cezayı o psikoloji ile çalışmak zorunda bırakılan sağlıkçılar alıyor.

Betül Güçlü ‏@BGuclu76 #BuSesiDinle saglıkcılar tükenmişlik sendromu yaşıyor..alarm veriyor.Sorunları dag oldu..altında eziliyor.

DENİZ URAL ‏@aceleci73 #BuSesiDinle şiddet gören her insan gibi bir gün bir sağlıkçının da psikolojisi bozulursa ne olur diye düşünmek zorunda kalmayasın.

Ruşen Topallı ‏@rtopalli Doktorunuzun size vakit ayıramamasının nedeni,sizi küçümsemesi değil,günde 150den fazla hasta bakmak zorunda bırakılmasıdır .

seda güven ‏@sdgvnn alttan halkın şiddet merakı üstten müdür baskısı pestile döndük yeter artık.

halil ismailoğlu ‏@dr_comez Yarın sana güler yüzle hizmet etmemi talep edecek yüzün kalsın istiyorsan ey halkım #BuSesiDinle !

AYFER DENİZ ÖZDİL ‏@SealDENIZ #BuSesiDinle #sagliktasiddetehayir Hasta hakları kadar hasta sorumlulukları da vardır,sorumsuzlar terör estiriyor başka hastalarda mağdur.