BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Saygısızlık yaptığınızın farkında mısınız?

İnsanlar arasındaki münasebetleri teşkil eden bazı etmenlere son derece dikkat etmek gerekir...

İnsanlar arasındaki münasebetleri teşkil eden bazı etmenlere son derece dikkat etmek gerekir. Bir şeyi farkında olmadan yapmanız, onun yanlış olmadığı anlamına gelmez. Bu sebeple çoğu zaman farkında olmadan yapılan önemli bir yanlışa değinmek istedim.

Düşünün ki, beş arkadaş ayakta sohbet ediyorsunuz. Sohbet ederken bir kişinin, bir diğer kişinin önüne geçerek konuşmaya devam etmesi son derece saygısızca bir davranıştır. Bunu farkında olmadan dahi yapmış olsanız, tahammül edilemez bir davranıştır. Bu sebeple bundan sonra dikkat edin lütfen.

Çünkü bu davranış, önüne geçilen kişiye: “Bu sohbeti terk et artık. Seni burada istemiyoru(m)z” demektir.

Durumu daha da vahim bir hale sokan şey ise, insanların bunu sıkça yapması ve hata olduğunun farkında dahi olmamasıdır.

***

Referandum öncesi son uyarı…

Sosyal medyada her geçen gün oy kullanımıyla ilgili saçma sapan şeyler paylaşılmaya başladı. Tam manasıyla, delinin biri kuyuya bir taş atıyor ve milyonlarca akıllı çıkaramıyor!

Lütfen ama lütfen Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarıları ve koyduğu kurallar haricinde hiç kimseye itibar etmeyin. Rica ediyorum…

***

Ah bu nezaketsizler…

Toplu taşıma, günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri. Sık kullandığımız için de, herkes birbirine nazik davranmak durumunda.

Özellikle erkeklere sesleniyorum. Yok yok özellikle değil, doğrudan erkeklere sesleniyorum: Bir zahmet oturduğunuzda şu bacaklarınızı kapatın. İnanmayacaksınız ama bacaklarınızı 90o açtığınız zaman yanınızda oturanlar hiç rahat etmiyorlar! Hele ki, yanınızda bir hanımefendi oturuyorsa değil iki, dört kere dikkat ediniz. Ayıp yahu ayıp!

***

Uyku düzeni…

Uyku, insan hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Düzenli ve yeterli uyumadığımız günlerde birçok sıkıntı yaşama ihtimalimiz var. Mesela psikolojik olarak kendimizi iyi hissetmemiz zor. Ayrıca uykunun yeterince alınmadığı günlerde tansiyonun dahi etkilendiğini okumuştum. Nihayetinde uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.

Yatağa girdiğimizde uykuya dalmamıza engel olan en önemli şeylerden bir tanesi ise akıllı telefonlar! Bütün gün elimizden düşürmediğimiz bu kıymetli cihazlarla, yatağa girdiğimiz andan itibaren vedalaşmalıyız.

İster kitap okuyun, isterseniz koyunları sayın. Ancak televizyon ve telefonlardan muhakkak kurtulun.

Sağlıcakla kalın…