BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sav'dan Gandi'ye 'tehdit' gibi sözler!

Kılıçdaroğlu ile fikir ayrılığı yaşadığı iddiaları ortaya atılan Önder Sav'dan tehdit gibi açıklama.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tüzük değişikliği nedeniyle gerilim yaşandığı iddialarını reddetti.

Sav, “Benim genel başkanla ayrılığım yok. Ayrılığım olsa onu çekecek taşıyacak insanlardan değilim, gereğini yaparım” dedi.

Yargıtay Başsavcılığının tüzükle ilgili uyarısından sonra CHP ikiye ayrılmış, Kılıçdaroğlu’nun yeni tüzüğü uygulamak istediği, Sav ekibinin ise eski tüzüğe dönmek için kurultay istediği yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

17 MAYIS'LA AYNI NOKTADA

CHP içinde iki önemli kişiyi karşı karşıya getiren bu durum CHP Grup toplantısı öncesi Sav’a soruldu. Sav, “Kılıçdaroğlu ile aranızda sorun var mı?” sorusuna, “17 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nun adaylığının arkasında bulunduğumu açıkladığımdan bu yana hiçbir değişiklik noktasında değilim. CHP yükümlülüğü, sorumluluğu neyi gerektiriyor biliyor ve o sorumlulukla CHP’de yöneticilik yapmış kararlı bir insanın tavrını taşıyorum” dedi.

Sav Yargıtay’ın uyarı yazısından sonra parti içinde yaşanan fikir ayrılıklarını da normal karşıladı. Sav, “CHP’nin diğer partilerden farklılığı vardır. Tekdüze söylenen sözler olmaz, fikir tartışmaları olur. Karşılıklı görüşler dile getirilir ve sonrasında bir senteze ulaşılır” dedi.

Sav son MYK toplantısı sonrası yapılan haberleri ise “gülerek” okuduğunu söyledi.

Basına tüzük kurultayı istediği yönünde bilgiler yansıyan Sav bu konuda bir demeci bulunmadığını, parti içiyle ilgili sorunları da parti organları ile konuştuğunun altını çizdi.

BAYKAL’A GÖNDERME

Kılıçdaroğlu ile Sav arasındaki tüzük restleşmesinde genel başkanlık seçiminin de içinde olduğu bir kurultay olabileceği konuşuluyordu. Sav bunu yeri ve zamanı olmadığını belirterek Baykal ekibini işaret etti. Sav şunları söyledi:
”Seçimli kurultayı isteyenler bizim dışımızdaki insanlar. 22 kurultayından sonraki uygulamalarından yakınanlar seçim kurultayı istiyor. Benim ağzımdan böyle bir söz duymadınız. Olmaz mı olur ama onun zemini ve zamanı var öyle bir zemin ve zaman yok” dedi.

AYRILIĞIM OLSA GEREĞİNİ YAPARIM

Sav’ın Kılıçdaroğlu ile görüş ayrılığı olup olmadığıyla ilgili tekrar sorusuna ise kendi üslubuyla net yanıt verdi:
“Benim genel başkanla ayrılığım yok ayrılığım olsa onu çekecek taşıyacak insanlardan değilim. Gereğini yaparım.”