BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  GÜNCEL

Savcının odasına giren son ziyaretçinin sırrı!

DHKP-C'li teröristin şehit ettiği savcı Kiraz'ın odasına son giren kişi olan avukat Şükriye Erden, Elif Sultan Kalsen ile koğuş arkadaşı çıktı

Abone ol

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki hain saldırıda, teröristlerin talebiyle müzakere heyetine alınan avukatlar Şükriye Erden ve Ebru Timtik ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Erden'in rehin alınmadan önce, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına girip çıkan son kişi olduğu belirlendi. İddiaya göre; Erden saat 12.00 sıralarında odada kısa süre kalıp çıktı. Erden'in savcıyla ne konuştuğunu ve saldırı günü kimlerle irtibat kurduğunu ve keşif maksatlı yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. İstanbul merkezli 7 kentte iki yıl önce düzenlenen operasyonlarda "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım yataklık yapmak" suçlarından Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Erden ve Timtik'in de aralarında bulunduğu 90 kişi gözaltına alınmıştı.

Erden ve Timtik dahil 9 avukat tutuklanmıştı. Yaklaşık 1 yılı aşkın hapis yatmış, sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Timtik ve Erden'in cezaevinde geçen gün İstanbul Emniyeti'ne bombalı ve silahlı saldırı düzenlediği sırada öldürülen Elif Sultan Kalsen'in koğuş arkadaşı oldukları belirlendi. Kalsen'in iki avukatla aynı soruşturmada tutuklandığı belirtildi.