BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
HABER /  GÜNCEL

Savcılık Zekeriya Öz'ün imzasının peşine düştü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz’ün Ergenekon savcısı iken Adli Tıp’a yaptığı iddia edilen ‘ıslak imza’ ziyaretinin peşine düştü.

Abone ol

Ergenekon, Balyoz gibi davalarda ‘kumpas’ iddialarına karşı inceleme başlatan Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, ıslak imza davasına konu olan belgeyle ilgili önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Kumpas soruşturması kapsamında ele alınan konulardan biri de "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belge... Ergenekon sanığı emekli Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının bulunduğu bu belge, o dönem incelenmesi için Adli Tıp’a gönderildi. Belgeyi Adli Tıp Kurumu’na bizzat Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün götürdüğü iddia ediliyordu.

Soruşturma savcılığı, bu iddianın peşine düştü. Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a gidip gitmediği inceleniyor. Islak imzalı belgeyi inceleyerek, rapor hazırlayan görevlilerle, o dönem Adli Tıp çalışanlar tespit edilmeye çalışılıyor. Belirlenen tüm isimler ifadeye çağrılacak. Görevlilere, Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a ‘gelip gelmediği, raporu hazırlayan uzmanlarla görüşüp görüşmediği’ sorulacak.

Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a gittiğinin ve uzmanlarla görüştüğünün tespit edilmesi halinde, soruşturma dosyası Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderilecek. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalarda "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belge ortaya çıkmıştı. Islak İmzalı belge Adli Tıp’ta incelendi. İncelemenin ardından oy çokluğu ile imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu yönünde rapor verildi.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, Ergenekon sanıklarına kumpas kurulduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada Dursun Çiçek de geçtiğimiz günlerde ifade verdi. Müşteki (şikayetçi) olarak ifade veren Dursun Çiçek ve avukatı İrem Çiçek, ıslak imzalı belgenin Zekeriya Öz tarafından Adli Tıp’a götürüldüğünü iddia etti. Çiçek, ıslak imzalı belgenin yeniden incelenerek, rapor alınmasını istedi. Savcılık, belge üzerindeki imzanın Dursun Çiçek’e ait olup olmadığının tespiti için yeniden Adli Tıp’tan rapor isteyebilir.

ZEKERİYA ÖZ KİMDİR?

Kamoyu savcı Zekeriya Öz’ü Ergenekon soruşturması ile tanıdı. Bir dönem başbakan zırhlı aracını bile tahsis etti. Oda Tv soruşturmasının ardından Ergenekon savcılığı görevinden alındı. Bu görevinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Uzun süre sesi soluğu çıkmayan Öz, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun koordinatörü olarak adını bir kez daha duyurdu. Hükümet - cemaat kavgasından sonra önce düz savcı olarak Bakırköy’e sonra da Bolu’ya atandı. Öz hakkında işlem yapılması için HSYK’ya iletilmiş birçok şikayet bulunuyor.