BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Savcılık TRT muhabirine soruşturma açmış

TRT muhabiri Meral Tayanç’ın yağcılığı tartışma konusu oldu. Bakın daha önce ne olmuş?

Abone ol

TRT muhabiri Meral Tayanç'ın Bakan Fatma Şahin'i göklere çıkardığı canlı yayın, tartışma konusu oldu. Küçükçekmece Savcısının Tayanç hakkında ''TRT'ye sınavsız ve torpille alındığı'' gerekçesiyle soruşturma açtığı ortaya çıktı.

TRT muhabiri Meral Tayanç'ın Bakan Fatma Şahin'i öve öve bitiremediği canlı yayın, tartışma konusu oldu. CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz'ün, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısıyken, Tayanç hakkında ''TRT'ye sınavsız ve torpille alındığı'' gerekçesiyle soruşturma açtığı ortaya çıktı.

Tayanç, Genel Müdür Yücel Yener döneminde 40 kişiyle birlikte TRT'ye girdi. Bu kişilerin sınavsız ve torpille işe alındığı iddiaları basına yansıyınca, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı 2003 yılında soruşturma açtı. Soruşturmayı bugünün CHP İstanbul milletvekili savcı Ali Özgündüz yürüttü. TRT Genel Müdürlüğünün Ankara'da olması nedeniyle dosyayı Ankara'ya gönderdi. Ancak soruşturma sonuca ulaşmadı.

TRT'ye sınavsız alındıkları gerekçesiyle TRT yönetimi ile birlikte hakkında soruşturma açılanlar arasında eski bakan ve milletvekili yakınları da yer alıyordu. Listede Meral Tayanç'ın dönemin TRT Genel Müdürü Yücel Yener'in tavassutu ile ''Televizyon Dairesine Yapım ve Yayın Elemanı'' olarak alındığı belirtilmişti.