BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Savcılık cemaat için talimatı verdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cemaatin yurtdışı birimleri, finans kaynakları, devlet içindeki ilişkilerinin araştırılması için emniyette talimat gönderdiği iddia edildi.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen ve cemaatine yönelik yürüttüğü “paralel devlet” soruşturmasında kritik bir talimat verdiği ileri sürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na (KOM) iki sayfalık bir yazı gönderen soruşturma savcısı Serdar Coşkun, “MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri, MASAK, SGK, BDDK, SPK, TMSF dahil üst kurumlar, devletin ülke içindeki ve dışındaki birimleri ile irtibata geçilip bu yapılanmanın mali finansmanının araştırılmasını” talep etti. Coşkun’un kapsamlı inceleme ve araştırmaların savcılığa gönderilmesi istendi.

Cumhuriyet sinin iddiasına göre, 17 Aralık operasyonu sonrası cemaate karşı Ankara’da başlatılan ana soruşturma dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet savcısı Serdar Coşkun, 9 Haziran 2014’te, Emniyet KOM Dairesi’ne iki sayfalık bir yazı gönderdi. Yazıda, soruşturmanın içeriği şöyle anlatıldı:

“Devlete paralel yapının ne olduğu, kimlerden oluştuğu, nihai amaçları, örgütlenmenin şekli ve şeması, insan kaynakları ve ekonomik kaynakları, organizasyonun disiplini sağlama şekli, haber alma ve şekilleri, yurtiçi ve dışındaki bağlantıları, kimin adına ve neden hareket ettikleri, ellerindeki gücün büyüklüğü, örgütlenme içerisinde yer alan faillerin tespitine çalışılmaktadır.” Bir diğer iddiaya göre, Ankara Başsavcılığı, yazılı açıklama yaparak, Gülen cemaatine yönelik soruşturmayı doğruladı.