BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  GÜNCEL

Savcıların görevden alınmasına hükümetten ilk tepki!

HSYK, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraçlarına karar verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17-25 Aralık operasyonlarını yürüten hâkim ve savcıları 30 Aralık'ta açığa almıştı. Hakim ve savcılar için 3 Mart'ta yargılama izni verilmişti.
 
Kararı internethaber'e değerlendiren AK Parti'nin hukukçu milletvekili Bülent Turan, ihraç kararının gecikmiş bir karar olduğunu söyledi:

PARALELLE MÜCADELEDE HER KURUM KENDİ ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPACAKTIR

Paralelle mücadele uzun zamandan beri, MGK başta olmak üzere tüm kurumların gündemindeydi. Biz, paralel yapıyla olan bu mücadeleyi zorunlu görüyoruz. Paralelle olan kavgada her kurum kendi işine geleni yapacaktır diye düşünüyoruz. Zaten alınan kara beklenen bir karardı, başkalarından emir alan, usulsüz dinlemeler yapan, usulsüz mahkeme kararlarıyla operasyon yapmak isteyenler bu cezayla mutlaka karşılaşacaklardı. Ben bu kararı sürpriz olarak görmüyorum, hatta gecikmiş olduğunu düşünüyorum.

GEREKÇESİ YOLSUZLUK OPERASYONLARI DEĞİL

Dikkat ederseniz, kararın gerekçesi yolsuzlukla ilgili operasyon değil. Yapılan usuzlsüz, hukuksuz işlere müdahale etmektir. Yani, sizin yaptığınız bir eylemle ilgili beni dinliyorlarsa, bırakın d abirileri buna müdahale etsin. Bunu yolsuzluka, hırsızlıkla ilgili bir operasyonun karşılığı olarak algılamak çok yanlış olur.