BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Savcı o polisler için kararını açıkladı

Aralarında Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın kardeşinin de bulunduğu polisler hakkında savcılık kararını açıkladı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 polisten 3'ü tutuklama, 11'i ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye getirilen zanlılar, savcılara ifade verdi.

Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, zanlı polislerden E.K, İ.Ç ve M.H'yi tutuklama, 11'ini ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Adli kontrol kapsamında Sulh Ceza Hakimi, zanlılara yurtdışına çıkış yasağı koyabiliyor.

EKREM DUMANLI'DAN AÇIKLAMA

Bu arada, mahkemeye sevk edilenler arasında kardeşi de bulunan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da adliyeye geldi. Dumanlı, burada yaptığı açıklamada, 22 yıllık polis olan kardeşinin, sadece bir otomobilinin bulunduğunu savunarak, "Eğer bu dava hukuki bir dava ise bu insanların toplum vicdanını yaralamadan serbest bırakılması lazım. Eğer siyasi bir dava ise o zaman alınacak karar çok daha kötü olur, ama ona da tepkimiz farklı olmalıdır" ifadesini kullandı.