BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  GÜNCEL

Savcı Kiraz için cenaze töreni

Dün adliyede rehin alınan Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, bugün İstanbul'da törenle toprağa verilecek. Savcı Kiraz'ı rehin alan iki eylemciye operasyon düzenlenmiş, savcı ve eylemciler hayatını kaybetmişti.

Abone ol

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki eylemci tarafından rehin alınan ve hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi bugün İstanbul'dan kalkacak.

İki kişi dün adliyeye gelerek DHKC (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi) örgütü adına Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin almış, Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan gaz kapsülünü atan polislerin isimlerinin açıklanmasını istemişti.

Öğlen saatlerinde başlayan rehine krizi, güvenlik güçlerinin akşam saatlerinde düzenlediği operasyonla sona ermiş,

Anadolu Ajansı Savcı Kiraz için saat 11'de adliye önünde bir tören düzenleneceğini, daha sonra Eyüp Cami'nde kılınacak olan öğle namazının ardından Kiraz'ın cenazesinin Eyüp Mezarlığı'na defnedileceğini yazdı.

Savcı Kiraz kimdir?

1969 Siirt doğumlu olan Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu idi.

Geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirilen Kiraz, Radikal gazetesine göre son dört aydır Berkin Elvan soruşturmasına bakıyordu.

Eşi de hakim olan Kiraz iki çocuk babasıydı.

Eylemcilerden biri hukuk öğrencisi

Başbakan Davutoğlu dün yaptığı açıklamada eylemcilerin 1991 doğumlu Şafak Yayla ve 1987 doğumlu Bahtiyar Doğruyol olduğunu açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim alan Şafak Yayla, 2011 akademik yılı açılışı sırasında İstanbul Üniversitesi'nde törene katılan dönemin başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ı protesto ettiği için gözaltına alınmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra basına konuşan Yayla, Emniyet'te polisten şiddet gördüğünü söylemişti.