BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Savcı Aydıner'den YGS yalanlaması

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, kopya iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, YGS’de kopya çekildiği iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmadan 1 hafta önce haberdar olduğunu söyledi.

Kopya iddialarıyla ilgili iddialar birer birer yalanlanıyor. Eskişehir'de YGS'deki kopya iddialarının ÖSYM'ye 4 ay önce bildirildiği yönündeki iddialar Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Aydıner tarafından yalanlandı. Aydıner iddialarla ilgili şunları söyledi:

 “Eskişehir’de gerçekleşen kopya operasyonu ile Adana’da gerçekleşen operasyon arasında hiçbir ilgi yok. Adana’daki operasyon hem YGS hem de başka sınavlarda gerçekleşen sahteciliklerle ilgili. Eskişehir’de ise bir soruşturma yürüyor ve tek kişi var. Metin Gökçen adlı şahsın cep telefonundan SMS yöntemi ile birçok kişiye cevapları gönderdiği ihbar edildi. Bu kişi ifadesinde soruların kendisine geldiğini kabul etti ve ben de arkadaşlarıma gönderdim dedi. Biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (TİB) kopya olayındaki telefon trafiğini çözmelerini istedik. ÖSYM’ye herhangi bir sonuç da bildirmedik. Çünkü biz net bir bilgi sahibi değiliz. Ayrıca soruşturma 4 aya değil, 1 haftaya uzanıyor. Bize ihbarı emniyet 1 hafta önce bildirdi ve bizde soruşturmaya başladık. İhbarda Gökçen’in YGS’de kopya çektiği ve başka kişilere de soruların cevabını gönderdiği belirtiliyor. Şimdi TİB’den Gökçen’in telefonu ile ilgili ayrıntıları bekliyoruz.”