BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  MEDYA

Savaş kanserle mücadeleyi bırakmıştı...

Savaş Ay'ın vefatı Türk basınını sarsıyor. TGRT Haber'de konuşan Hadi Özışık, Ay'ın son zamanlarını ve bilinmeyenlerini anlattı...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay'ın vefatı medya dünyasını yasa boğdu. TRGT Haber ekranlarında konuşan İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık Savaş Ay'la son görüşmesini paylaşırken usta gazetecinin son zamanlarını ve bilinmeyenlerini anlattı.

KANSERLE  MÜCADELEYİ BIRAKMIŞTI

Yıllarca kanserle mücadele eden Savaş Ay'ın son zamanlarda sağlığının iyice kötüleştiğini kaydeden Hadi Özışık, usta gazeteciyle son görüşmesini anlattı:

Aslında kanserle mücadeleyi bırakmıştı. Şöyle bırakmıştı, ben onsa söyledim. Çok sık görüştüm ve değer verdiğim bir ağabeyimdi. Sigaraya tekrar başlamıştı. Çaktırmadan içiyordu, yapma Savaş abi dedim defalarca ama "ölümlü dünya kim kalmış ki biz kalacağız, boş ver" demişti.

14449.jpg

BENİMLE UFUK GÜLDEMİR'İ BARIŞTIRDI

Savaş Ay'ın gazeteciliği dışında pek bilinmeyen bir özelliği vardı. Barıştırmayı seviyordu. İki kişinin kavgalı olmasından hiç hoşlanmazdı. Benle Ufuk Güldemir'i barıştırdı mesela. Kavgalıydım rahmetliyle. Barışçıl bir insandı, çok insan barıştırdı. Uğur Dündar ile Kadir Çelik'i de barıştırmıştı. Kıran kırana birbirlerine girmişlerdi. Savaş abi araya girdi ve tarfları el sıkıştırdı.

TIRNAKLARIYLA KAZIYA KAZIYA BU YERLERE GELDİ

Gazeteciliğin mesahi mefhumu yoktur. Bunu yeni nesil arkadaşlarımıza söylediğimizde şaşırıyorlar. Ben hep Savaş Ay örneğini veririm. 3'de 4'de sabaha kadar çalışıyordu. Hiç uyumadan çalışırdı. Tırnaklarıyla kazıya kazıya çok iyi yerlere geldi. Sabah'ta köşe yazarlığı yapıyordu ama o hiç bir zaman köşe yazar olmadı. Sandelyeme oturup telefon açıp yazı yazmadı. Hep sahada oldu. Birand'da öyleydi Hep ekrandaydı ama hiç oturmadı hep sahada kaldı. Savaş Ay da öyleydi...