BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16

Savaş Çolakoğlu ile Ankara Şehir Otelciliği

Limak Ambassadore Boutique Hotel Genel Müdürü Savaş Çolakoğlu, Ankara Şehir Otelciliğini Nasıl Değerlendirdi?

Merhabalar,

Bu hafta TÜROFED Genel Sekreteri ve aynı zamanda Limak Ambassadore Boutique Hotel Genel Müdürü Savaş Çolakoğlu ile Ankara şehir otelciliğini konuştuk. Otelcilikte otuz yılı geride bırakan, Ankara otelciliğinin öncü ismi Savaş Çolakoğlu eğrisiyle, doğrusuyla yalın, samimi, dosdoğru, ayrıntılarla dopdolu keyifli bir sohbete imza attı başkentte.

  

İmzam benimdir, altına imza atarsam arkasında dururum.

İmzam, yapmış olduğum işin sorumluluğunu ifade eder. İmza atmak için imza atmam.

Savaş Çolakoğlu’nun ses tonunda mutlu bir aile babası, başarılı bir otel yöneticisi, iyi bir ekip lideri, turizm ve otelcilik mesleğine bağlılık ve istikrarın, güçlü yürekten tonları var. Dile kolay 30 yılı popülaritesi çok yüksek olan bir sektörde dürüst, ilkeli, sağlam ve emin adımlarla geride bırakmış ve ben buradayım diye hissettiriyor.  Başarının tesadüf olmadığını, Ankara otelciliğinde yaptıklarıyla ispatlamış bir isim.

  

Ankara’da şehir otelciliği onun için çok önemli, inandığı yerde başkentte Türk Turizmi için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda da Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Sekreterliği göreviyle de Türk otelciliğinin kimliği, gelişimi, sorunlarının çözümü için canla başla her platformda birleştirici, öğretici, akademik projelerine istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.

Saygınlığı olan, lafına itibar edilen, söylediklerini gerçekleştiren, iyi işler yapmak için çok çaba sarf eden, bildiklerini çalışma arkadaşlarıyla paylaşmayı seven, beraber çalıştığı ekip arkadaşlarının kendisinden daha iyi olmasından gurur duyan bir kişilik…

  

Bakın Savaş Çolakoğlu Ankara şehir otelciliğini nasıl değerlendiriyor…

Ankara da 2010 yılından itibaren mecburiyet turizmi otelciliği anlayışını kırdık. Yatak arzı sunduk. Şapkayı önümüze koyduk, Ankara’da otelcilik için bizler ne yapabiliriz dedik.  Konaklama sektöründe dünya başkentleri arasında daha iyi yerlere gelmeliyiz.

Başkentin yıl bazında doluluğu %55 ve %45’lik yatağımız boş. Konaklama ortalamamız 1.5 gün. Ankara pazartesi dolar Cuma boşalır, hafta sonlarında boşuz. Ankara’nın otelcilik sektöründeki gri görünümünü renklendirmeliyiz. Fizibilitelerimizi, planlamalarımızı doğru yapmalıyız, günü kurtarıcı çözümler yerine daha net akılcı, çözümlerle sonuçlara odaklanmalıyız.  Fiyata endeksli değil hizmete endeksli otelcilik anlayışını benimsemeli ve yaşatmalıyız.  

         

Oteller şehrin ihtiyaçlarına göre konumlandırılmalı, amacı iyi tespit edilmiş, ihtiyaca uygun otel projeleri yapılmalıdır. Lokasyonundan otelin konseptine, otel markasının içeriğinin doldurulmasından  yatırımların doğru yönetilmesine…

Evet Ankara’ya otel yapılsın ama şehrin yapısına ihtiyacına cevap veren, arz ve talep dengesini iyi tespit etmiş…

Marka oteller Ankara’ya gelsin, bütün dünya markalarına açığız ama o marka gelirken kendi müşteri profilini de getirsin. Otelcilikte o şehre katkı pazarpayı getiriyorsanız faydalı olursunuz.

Ankara’da Kavaklıdere bölgesi tercih edilen önemli bir lokasyon aynı zamanda Çukurambar bölgesi de kongre merkezinden dolayı oteller bölgesi olma yolunda ilerliyor.

Mövenpick, Wyndham, Marriot, Green Park gibi oteler bu bölgede açıldı...

  

Yaşayan bir Başkent, 

Ankara’da sosyal hayatı turizm çeşitliliğiyle bütünleştirmeliyiz.  Kongre turizminin de sağlık turizminin de Başkenti olmak için doğru stratejilerbelirlemelliyiz.Coğrafi, ekonomik, kültürel ve tarihsel gelişimi ile Türkiye’nin tüm yönlerinin merkezindeyiz.    

Sağlık turizmine baktığımızda 100’e yakın hastanemiz, tıp fakültelerimiz, Ankara ve yakın çevremizdeki Beypazarı, Polatlı, Haymana, Kızılcahamam, Ayaş, Çubuk, Güdük, Çamlıdere ilçelerindeki termal kaynaklarımızın potansiyelini doğru projelendirdiğimizde kongre turizminde ise yıl boyu tercih edilen önemli uluslararası organizasyonlara başkenti olmamamız için hiçbir neden yok. Çok çalışarak, birlikte hareket ederek otelcilik ve turizmde tüm dünyada örnek gösterilen bir dünya başkenti olacağımıza canı gönülden tüm kalbimle inanıyorum.

   

Limak Ambassadore Boutique Hotel

2006 yılında otelimizi hassas dokunuşlarla hizmete açtık, daha başlamadan kimleri ağırlayacağız diyerek yola çıktık. Hedef kitlemizde bilerek gelinen otel olmak istedik ve bunu başardık. Kendi, evine geliyormuş gibi bir otelcilik anlayışını kurguladık. Sadakatli misafirlerimiz bizleri mutlu ediyor.  Durmuyoruz kendimizi servis ve hizmet anlayışımızla sürekli yeniliyoruz, misafirlerimizin bizler için değerli olduğunu hissettirmek için özel dokunuşlar yapıyoruz.

Limak Gurubu olarak ta turizm sektöründe yurtiçi ve yurtdışında güven veren bir otel markasıyız. İstanbul, Yalova, Antalya ve Ankara olmak üzere 7 otel adresiyle Türk turizmine katkı sağlıyoruz.

Ben hala resepsiyon görevlisi olduğum zamandaki heyecanımı taşıyorum.  Geride bıraktığım 30 yıldan sonra hala öğrenecek çok şeyin olduğunu düşünüyorum ve halen öğrenmeye devam ediyorum. Bu işi öğrendim anladım diyen hata yapar. Her an sorulan her şeye cevap vermek gerekiyor.  

Çocuklarım sabah evden çıkarken “baba çok heyecanlısın” dediğinde gülümsüyorum, heyecanım sürdüğü müddetçe de bu mesleğe büyük bir aşkla ilk günkü gibi devam edeceğim.

  

Uzun ve keyifli, bir o kadar da anlam yüklü, soluk soluğa bir Başkent paylaşımıydı sizlere aktardığım… Savaş Çolakoğlu ile bir başka Başkent buluşmasında görüşmek üzere el sıkıştık…

Tatil tadında kalın