BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  MEDYA

Savaş Ay neden öldü? Hastalığı neydi?

Savaş Ay'dan acı haber geldi. Usta gazeteci Savaş kansere yenik düştü. Savaş AY'ın ölüm nedenini doktorları açıkladı.

Abone ol

Türkiye usta gazeteci ve televizyoncu Savaş Ay’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Usta gazetecinin ölüm sebebi 'kalp durması' olarak duyuruldu.

Savaş Ay, bir süredir gırtlak kanseri nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyordu.


Ünlü televizyoncu Savaş Ay 15 yıldır amansız bir kanserle mücadele ediyordu. Usta gazeteci gırtlak kanseri yeniden nüksedince hastaneye yatmıştı.

ÖLÜM NEDENİ NE?

Savaş Ay'ın doktoru Doc.Dr. Özgür Yiğit, ölüm sebebini "Bugün gelişen kanama ve kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik" sözleriyle açıkladı.

Hastaneden yapılan açıklamada ise Savaş Ay'ın şöyle denildi;
"24.09.2013 tarihinden beri hastanemizde tedavi görmekte olan değerli gazeteci Savaş Ay, bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen tümör kanaması ve kardiyak arrest sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir".


SAVAŞ AY'IN SON HABERİ İNANILMAZ

Usta gazeteci herkesi atlatmaya bayılırdı. Son haberi de öyle oldu. Haziran ayında kanser tedavisine başladığını kendisi haberleştirmişti.

İŞTE KENDİ ANONSUYLA O HABER

SİGARAYI BİR TÜRLÜ BIRAKAMADI

Yıllarca tedavi görün Ay, sabah 9'dan gece 02'ye kadar günde 2 paket sigara içen biriydi. Kanser ile tanışınca da sigaradan vazgeçememiş, sadece bir pakete indirmekle yetinmişti.

Bu tiryakiliniği, "Sigarayı azalttım ama hala içiyorum. İyi gazeteci sigara içer diye bir kural vardı eskiden. Biraz yanlış bir kuralmış. Eskiden iki paket içerdim sabah 9'dan 2'ye kadar iki paket içerdim... Şimdi bir paket civarında içiyorum..." diyerek itiraf etmişti.


SAVAŞ AY'A MEĞER SÖYLEMEMİŞLER

Usta gazeteci 1 günlüğüne hastaneye yatacağını sanıyordu. Doktorlar ailesine demiş ama ondan saklamış. Savaş Ay son yazısında 'ölüm yatışını' anlatmış.

SAVAŞ AY'IN SON YAZISI TAM METİN TIKLA


FISILDAYAN ADAM OLDUM

Savaş Ay hastalığı yenmek için çok mücadele etmişti. Tedavi ilk başta işe yaramış ama 10 yıl sonra hastalık yeniden hortlamıştı ve onun vazgeçilmezi olan sesini almıştı. Savaş Ay bunun için şöyle demişti;

"35 seans radyoterapi gördüm. Bir dönem iyiydim on sene aradan sonra yeniden ortaya çıktı. En sonunda sesimi kaybettim fısıldayan bir adam haline geldim."

KANSERİ ÖĞRENDİĞİ AN

Savaş Ay bir yıl önce de Habertürk'te katıldığı TV programında kansere yakalasavaş-ay-hastane.jpgndığını öğrendiği zamanı şöyle anlatmıştı;

-Kanseri tanısını duyunca ben, "Peki program ne olacak?" deyivermişim. Kapı çalınsa "kim o?" demeyeceksin diyorlar, olacak iş mi? Ben konuşmayı şehvetle seven bir insanım. Kendi başıma kaldığım zaman mesela bana hep şiirlerim, türkülerim eşlik eder. Şiir okuyamazsam, türkü söyleyemezsem ne olur? Bunlardan mahrum kalacağım diye çok korktum.

SAVAŞ AY İLE ARINÇ'IN UNUTULMAZ GÖRÜNTÜSÜ

YAŞAYAN BİLİYOR

-Uzmanlar televizyonlarda hastanın ne yapması gerektiği konusunda konuşuyorlar, hepsi doğru. Ama yaşayan biliyor. Bir süre sonra şunu keşfediyorsunuz; esas doktor ve ilaç kafada... Zaten insan programdan programa koştururken her şeyi unutuyor. Meşgaleyi meşguliyet haline getireceksin, meşgul olacaksın. Hastalık kapını mı çaldı? "İçeride biri var, meşgulüm kardeşim. Senle uğraşamam" diyeceksin.


SAVAŞ AY KİMDİR?


Savaş Ay sanatçı bir ailede doğdu. Müzik onun hayatındaki gazetecilikten sonraki en önemli tutkusuydu. (SAVAŞ AY HAYATI TIKLAYIN)

TEN TEN'DEN ETKİLENİP GAZETECİ OLDUM

Savaş Ay, gazeteciliğe başlama hikayesini de şöyle anlatmıştı;

- "Çocukluğumda herkese futbol oynamak yasaklanırken, beni futbola teşvik ediyorlardı. O zaman çizgi roman Ten Ten vardı, çocukluk kahramanımdı, rol modelimdi. Ten ten ne iş yapar? Gazetecilik. Ben Ten Ten'den dolayı liseyi bitirir bitirmez gazeteciliğe başladım.

İŞTE HASTALIĞINI ANLATTIĞI O SÖYLEŞİ