BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Satışlar kimseyi memnun etmedi

Başkentte, büyükbaş kurbanlık satıcıları talepten memnun, küçükbaş kurbanlık satıcıları ise umduklarını bulamadı

Abone ol

ÇANKAYA Belediyesinin Mühye köyündeki kurban satış ve kesim alanında değişik illerden gelen satıcılar, küçükbaş kurbanlıkların ellerinde kaldığını belirtti.

Küçükbaş kurbanlıkların 250 ile 800 lira, büyükbaşların ise bin 750 ile 10 bin lira arasında değiştiği kurbanlık pazarındaki satıcılardan Hüseyin Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'den 150 küçükbaş kurbanlık getirdiğini ve şimdiye kadar satış yapamadığını söyledi.

Hayvan başına günlük 10 lira masrafları olduğunu belirten Güneş, "Nakliye, çadır ücreti ve hayvanların bakımıyla şimdiye kadar 10 bin lira masrafım oldu. 380-400 lira arası kurbanlıklarımız var ama hala satış yapamadım. Keşke memleketimde kalsaydım" dedi.

Sivas Kangal'dan geldiğini belirten Özgür Özkan ise satışların beklediği gibi olmadığını söyledi. 145 küçükbaş kurbanlık getirdiğini ve bunların 45'ini sattığını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

"Satışlarımız gayet gevşek. Vatandaşın alım gücü düşük olduğu gibi bizim de maliyetlerimiz yüksek. 2 yıl önceki fiyatları bulamıyoruz. Her geçen gün fiyatlar düşüyor. Satış yok. Şu ana kadar 20 bin lira masrafımız oldu. Memlekette kalsaydık daha karlıydık."

UMDUKLARINI BULAMADILAR

Büyükbaş kurbanlıkların küçükbaşlara göre daha fazla talep gördüğünü ve Erzincan'dan geldiğini belirten Ali Bozkurt, "Pazarın ulaşım sıkıntısı var. Kimse gelemiyor. Vatandaş olmayınca kime satacağız? 70 küçükbaş getirdim, 10 günde 20 tane satabildim. Belediye çadırlardan 2 bin 500 lira ücret alıyor ama ulaşım sorununa çözüm bulamıyor. Satışlar umduğumuz gibi olmadı. 160 çadır var ama kimse mutlu değil."

Çorum'dan 55 büyükbaş kurbanlık getirdiğini ve 10 günde 51'ini sattığını söyleyen Numan Şahin de "Çok şükür bu yıl satışlar iyi geçti. 4 tane kurbanlığım kaldı. Bayram sabahına kadar bunları satabilirsem bayramda ailemin yanında olacağım" dedi.

BAŞKENTTEKİ SATIŞ YERLERİ

Altındağ'da Karapürçek Mahallesi, Çankaya'da Mühye köyü, Emek ve Ayrancı'daki pazar yerleri, Etimesgut'ta Optimum alışveriş merkezi yanı ile Bağlıca köyü, Keçiören'de Ovacık Mahallesi, Mamak'ta, Samsun yolu Ortaköy mevkisi, Sincan'da Çimşit Mahallesi'ndeki Göçmen Blokları yanı, Yenimahalle'de ise Hurdacılar Sitesi karşısı ile Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'nde, kurbanlık satışları bayram boyunca devam edecek.