BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  GÜNCEL

Polat Alemdar'ın sigarasına savaş açtı

Arap ülkelerinde üretilen ve Türkiye'ye kaçak yollardan giren Polat Alemdar sigaralarına UBAM'dan sert tepki geldi.

Abone ol

Geçtiğimiz ay Orta Doğu'da üretilerek Kuzey Irak’tan ülkemize kaçak yollarla giren Murad Alamadar markalı sigarayı kamuoyuna duyuran Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) başkanı ünlü sanatçı Dila Tezemir aynı markalı sigaranın yeni çeşidinin çıkmasına tepki gösterdi.

Europen Union isimli firma tarafından patenti alınan ve Erbil’de üretilerek bütün arap ülkelerinde pazarlanan sigara ülkemizde de yoğun ilgi görüyor. Özellikle Polat Alemdar karakterinin (Necati Şaşmaz) fotoğrafını gören her sigara tiryakisi bir kerelik olsa bile bu sigarayı satın alıyor.

İntenetten detaylı olarak incelendiğinde üretici firmanın sahibi olarak geri planda Barzani ve Nasri aileleri çıkıyor. Söz konusu markanın patenti bile alınmış. Türkiye'ye kaçak yollarla giren bir takım ürünlerin vergisinin kimler tarafından alındığı ve hangi amaçla kullandığı genel anlamda bilinmektedir.

ZORUMUZA GİDİYOR

UBAM Başkanı Dila Tezemir konuya ilişkin zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Sigara zararları bilindiği halde kullanılması ve satılması legal olan bir uyuşturucudur. Bu nedenle bizim üreticilerle işimiz olmadı olamaz. Ancak devletimizin talep azaltmak için yaptığı birçok çalışmaya rağmen hemen herkesin rol model olarak benimsediği bir oyuncunun yüzünün ve önemli bir ailenin bu işte kullanılması bizim zorumuza gidiyor.

MURAD ALAMDAR BLACK

Daha geçen ay piyasadaki sigarayı bilgilerinize arz etmiştik . Ancak biz önlem alınmasını hatta yasaklanmasını beklerken üretici firma tarafından Polat Alemdar’ın başka bir görseli ile “Murad Alamdar Black” versiyonunu çıkardılar. Üretici fabrika tarafından içimi daha farklı olan bu sigara öncekinden daha ağır bir tatla yani daha fazla zehirle piyasaya sunuluyor. Yeniden yaptığımız araştırmada gördük ki Irak’taki birçok dükkanın camına reklam sticker larını yapıştırmışlar ve billboard reklamları bile mevcut.

Sigarayı kamunun bilgisine azr ettiğimiz süreçte Necati Şaşmaz beyin avukatı bizzat beni arayarak konuyla Şaşmaz ailesinin ilgisinin bulunmadığını ve hukuki mücadele başlatacaklarını belirtmişti. Ancak bu sürecin nasıl bir boyut kazandığını bilmiyoruz. Kendilerine ulaşmaya çalıştık ama maalesef dönüş olmadı. İşin açıkçası alt yapısında derin ilişkilerin ve çirkin bağımlılık tuzağının olduğu bir yapılanmada ben şahsım ve başkanı olduğum federasyon adına Şaşmaz ailesi gibi çok değerli bir ailenin önemli bir ferdinin kullanılmasından yana son derece rahatsızım” dedi.