BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.489,62
HABER /  GÜNCEL

Şartları düzelteceğine, tehdit ediyor

MHP'li Ayhan, Başbakan Erdoğan'ın krizin oluşturduğu şartları düzeltmek yerine, işverenleri işçi çıkarmama konusunda tehdit ettiğini iddia etti.

Abone ol

 MHP Genel Sekreter Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomik şartları ve ortamı düzeltmek yerine, işverenleri işçi çıkarmamaları için tehdit ettiğini öne sürdü.

Ayhan, MHP Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de her üç gençten birinin işsiz konumuna düştüğünü, Başbakan Erdoğan ve hükümetin, vatandaşın durumunu bilmezlikten geldiğini'' savundu.

Emin Haluk Ayhan, ''Bütçe delik deşik oldu. İnsanlar vergi verememektedir. Üretim yüzde 25'lere düşmüştür. Başbakan ve hükümet, ekonomik şartları ve ortamı düzeltmek yerine işverenleri işçi çıkarmamaları için tehdit etmiştir'' dedi.

Denizli'nin geçen yıl genel bütçeden hak ettiğini alamadığını ileri süren Ayhan, ilde geçen yıl 54.5 milyon TL yatırım yapıldığını, bu rakamların Kastamonu için 128 milyon TL, Edirne için 105 milyon TL, Elazığ için 183 milyon TL, Van için 498 milyon TL olduğunu kaydetti.

Ayhan, şöyle konuştu:

'Bu rakamlar ışığında, Denizli hak ettiğini almış mı oluyor? 'Denizli hak ettiğini alıyor' diyenler yalan söylüyor. Bütçe görüşmeleri yapılırken hiçbir AK Partili milletvekili Denizli'nin hakkını savunmadı. Denizli'yi savunmak yine Emin Haluk Ayhan'a düştü. Denizli'de özel sektör yatırım teşvik belgelerinde 2002'de 440 milyon TL olan yatırım taahhüdü geçen yıl 126 milyon TL'ye gerilemiştir.''

AK Parti'nin Denizli Belediyesine ve Denizli'ye hiçbir şey vermediğini savunan Ayhan, AK Parti Denizli milletvekillerine çağrıda bulunarak, ''Hodri meydan. Aksini iddia ediyorlarsa her platformda tartışalım. Denizli'nin ekonomisini tartışalım. Denizli'ye verilenleri ve verilmeyenleri tartışalım'' diye konuştu.