BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.489,87
HABER /  SPOR

Sarraf dışarıda Yıldırım niye girsin?

Enver Aysever, 'Rıza Sarraf dışarıda,Aziz Yıldırım niye giriyor?" dedi.

Abone ol

Eurosport.com Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Çağrı Develioğlu’na konuşan Enver Aysever, "Rıza Sarraf dışarıda, Yıldırım niye giriyor? Aziz Yıldırım’a uygulanan hukuksuzluk Türkiye’de insanların mahkemelere olan güveninin iyiden iyiye azalmasına sebep olacaktır. Aziz Yıldırım çok şey istemiyor. Af istemiyor mesela. Fenerbahçe Başkanı sonucuna bakılmaksızın tekrar bir yargılanma talep ediyor. Bunu vermek çok zor bir şey olmasa gerek… Engin Alan hapiste. Terörist damgasıyla hapiste milletvekili olmasına rağmen. Onun gibi milletvekili olan Sebahat Tuncel ise mecliste. Ben Sebahat Tuncel hapse girsin demiyorum, tam tersi Alan çıkmalı. ”  diye konuştu.

Özel Yetkili Mahkemeler’in keyfe keder kararlar verdiğini vurgulayan Aysever, “Yıldırım yurtdışına kaçmadı. Gitti, geri dönmeyecek dediler ama o döndü. İstediği basit bir şey var yeniden yargılanmak. 15-20 gün sonra İlker Başbuğ’u zindana geri gönderilirse ne diyeceğiz? Adalet garabeti bir ülkede yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Şike yoktur diyemem” diyen Aysever, “Şike vardır, yoktur konu bu değil. Konu şike türü bir cezanın sportif verilmesi gerekir. Yöneticilikten, spordan men edilir. Takım küme düşürülür, para cezası verilir. Ancak bir insanın hayatından 4-5 yıl çalınamaz. Hapis cezası verilemez. Usül ve uygulama tamamen yanlış.”

“Türkiye’den kaçan Emenike şimdi gol krallığına oynuyor. Ne değişti? Trabzonsporlu arkadaşlarıma bir şey söylemek istiyorum. Şenol Güneş gibi saygı duyduğum, efendi bir kişilik bile çığrından çıkartıldı. Eğer Trabzonspor şampiyon olduysa hakkı verilecektir, verilmelidir.”

Bu özel yetkili mahkemelerin keyfe keder olduğunu düşünüyorum. Adil yargılanma yapılmıyor. Adalet duygusunun ülkeden silinmemesi için yeniden yargılanma yapılmalı. Şunu da söylemek istiyorum. Şampiyonluk gelir geçer. Biz ölürüz kulüpler yaşamına devam eder ve başarılar kazanabilir. Ancak insanın ömrü bir defa geliyor. Kusurlar olabilir. Ancak her kusurun kendine özgü cezası vardır.Mehmet Ali Çelebi’nin ne suçu vardı? Onu içeride tutmak ne kadar yanlışsa, Yıldırım’ı da tutmak yanlış. Bir insana verilen uygunsuz hapis cezasına ‘Oh’ demek de yanlış. Bu herkesin başına gelebilecek bir yanlıştır. Rıza Zarrab dışardayken, Aziz Yıldırım’ın içeride olması bana çok doğru gelmiyor. Herkesi akl-ı selime davet ediyorum. Hukuk devleti olmanın gereklerinin yapılması gerekiyor. KCK’dan tutuklu Hatip Dicle’nin içeride olması ne kadar yanlışsa, Aziz Yıldırım’ın yatması da o kadar yanlış olacaktır.”

“Ben diyorum ki adaletsizlik olacağına Fenerbahçe 100 yıl şampiyon olamasın. Yineliyorum Aziz Yıldırım suçluysa sportif olarak ceza almalı. Siyasi bir davaya çevrilmemeli. Tekrar yargılanma talebi kabul edilmeli.” (AMK)