BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy'nin eşi Carla Buruni kız doğurdu

Carla Bruni, Fransa'da eşi hala görevdeyken doğum yapan ilk first lady oldu.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin bir kız bebek dünyaya getirdiği açıklandı.

Doğum haberinden sonra, Bruni'nin kaldığı Paris'teki La Muette kliniğinin önünde yüzlerce kişi toplandı. Nicolas Sarkozy, doğumdan birkaç saat sonra kliniğe geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı, doğumdan önce klinikte eşini ziyaret etmiş sonra da euro bölgesindeki borç kriziyle ilgili Almanya'da yapılacak görüşmelere katılmak üzere ayrılmıştı.

Doğumla ilgili olarak cumhurbaşkanlığından bir açıklama yapılmadı.

Elysee Sarayı daha önce Bruni'nin hamileliliğin özel bir mesele olduğunu belirterek bu konuda resmi açıklama yapılmayacağını duyurmuştu.

56 yaşındaki Sarkozy'nin daha önceki iki evliliğinden üç oğlu 43 yaşındaki Carlo Bruni'nin de eski sevgilisinden bir oğlu var.

İtalyan asıllı Carla Bruni, Fransa'da eşi cumhurbaşkanıyken doğum yapan ilk first lady oldu.

Hamileliği sırasında medyadan uzak kalmaya çalışan Bruni, çocuğunun fotoğrafını kimseye göstermeyeceğini, bunun ancak yetişkin olunca verilebilecek bir karar olduğunu söylemişti.

Polis, halkın ve gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle kliniği kordon altına aldı. Doğum yapan diğer kadınları ziyarete gelenler arandıktan sonra içeri alınıyor.

Sarkozy ile Carla Bruni 2008 'de evlenmişti. Sarkozy görevdeyken boşanan ve tekrar evlenen ilk Fransız Cumhurbaşkanı olmuştu.