BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Sarkozy'den küstah Türkiye açıklaması!

Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan Nicolas Sarkozy, Türkiye'yi seçim malzemesi yaptı.

Abone ol

Seçimler öncesi kampanyasına hız veren Sarkozy, Paris’te işadamları ile yaptığı toplantıda, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk işinin Almanya’nın da desteğiyle İngiltere’yi AB’de kalmaya ikna etmek olacağını söyledi.

Seçildiği takdirde, yeni hazırlanacak sözleşme ile Türkiye ile sürdürülen müzakerelerin kesileceğini belirten Sarkozy, Schengen serbest dolaşımının reformdan geçirileceğini, AB Komisyonu’nun önemli yetkilerinin kısılacağını ve Avro bölgesinin genişletileceğini vadetti.

"TÜRKİYE'NİN YERİ ASYA"

Sarkozy, "Türkiye’ye yerinin artık Asya olduğunu söylemenin zamanı belki geldi. Ben sadık bir Avrupalıyım. AB’den çıkmayı hiçbir zaman düşünmedim ancak AB de iyi çalışmıyor." dedi.

Fransa'da iki turlu olarak gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimi, 23 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

DEMOKRASİDEN BAHSEDİYORSAN MUHTARI KÜÇÜLTEMEZSİN

Birileri anlamıyor atanmış kimdir seçilmiş kimdir? Ben Cumhurbaşkanı olarak seçilmişim benim muhtarım da seçilmiştir. Demokrasi noktasında biribirinin farkı yoktur. Eğer demokrasiden bahsediyorsan burada kalkıp muhtarı küçültemezsin. Demokrasinin terazisi seçimdir.

BİR RAHATLIK BİR GÜVENCE GELDİ

OHAL uygulamasının terörle sınırlı kalacağı daha ilk başla açıklanmıştı. Sivil halka bir zararı dokunmayacağı açıklanmıştı. Günlük hayatın işlemesinde tam aksine bir rahatlık bir güvence geldi.

OHAL İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR

FETÖ ile mücadelede de OHAL bizim işimizi hızlandırıyor. bu işi hızlandırmamız lazım. Biz şuanda zamanla yarışıyoruz. Mesele öylesine derin ki 3 aylık sürenin yeterli olamayacağı anlaşıldı. Dün OHAL'in 3 ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi. Hükümetimiz de gerekli adımları atacaktır.

OHAL KONULARI MECLİS'İ KİLİTLER

OHAL tamamen terörle daha etkin mücadele amacına yöneliktir. OHAL ile hayata geçirilen çalışmaların Meclis'in kararlarıyla yürümeyeceğini gayet iyi biliyoruz. Biz bu işi iyi biliriz. Herşeyden önce Meclis iç tüzüğü böyle kritik kararlar verilmesine imkan vermiyor. Meclis'in iş gücü zaten yeterince ağır bir de OHAL konularını yüklersek Meclis kilitlenir. Yurtdışına nasıl kaçtıklarını görüyoruz. Bunlar için 24 saat bile çok önemli.

OHAL İÇİN 12 AY YETMEYEBİLİR

Bize bu 3 aylı OHAL'i uzatmayın diyorlar ama belki 12 ay da yetmeyecek. Kimse bize takvim belirlemesin kimse bizim yol haritamızı belirlemesin. Siz bir defa Türkiye'ye ne zaman dost oldunuz gerekli olan destekleri verdiniz. Bunlar darbenin başarılı olmasını beklediler ama Rabbim milletim onlara bu fırsatı vermedi. Türkiye Fransa'daki terör olayları ile mukayese edilemeyecek kadar ağır olaylara şahit oldu. OHAL kararının uzatılmasına milletimin de destek vereceğine inanıyorum. 

Ülkemizdeki olay Fransa'dan farklı olduğu gibi birçok yeren çok daha farklı. Örneğin ABD'de bir kişi öldürülüyor o eyalet OHAL ilan ediyor. Bizdeki olay böyle değilki.