BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy üzerinden Erdoğan'a mektup (!) Zamanı

Zaman gazetesi, Sarkozy'nin yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınması üzerinden Erdoğan'a mesaj üstüne mesaj veriyor.

Abone ol

Zaman gazetesi, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'in yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınması üzerinden hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj üstüne mesaj veriyor. 
Hükümetle kanlı bıçaklı olan Zaman; bugün de manşetini Sarkozy'e ayırdı ve "Hiç kimse hukukun üstünde değil" manşetiyle çıktı.

MESAJLAR NE ANLAMA GELİYOR

Özellikle 17 Aralık'tan sonra hükümetle ölüm kalım savaşına girişen Zaman'ın bu manşetlerle Erdoğan'a "Cumhurbaşkanı seçilsen bile bir gün mutlaka yargılanacaksın" mesajı vermek istediği belirtililyor.

MANŞET BAŞLIĞI İLK MESAJ!

Fransa eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy hakkında, ‘yolsuzluk, nüfuzunu kötüye kullanma ve gizliliği ihlal’den soruşturma açıldığını ısrarla vurgulayan Zaman, Fransa Başbakanı Manuel Valls, soruşturma kararını “Hiç kimse hukukun üstünde değil” sözleriyle de Erdoğan'a mesaj gönderdi. Haberde, Sarkozy'in, 10 yıl hapis ve siyasetten men cezası tehlikesiyle karşı karşıya olduğu da özellikle vurulandı.

GİZLİ TELEFON VURGUSUYLA KRİPTOLU DİNLEME MESAJI

Zaman'ın haberinde Sarkozy'nin gizli cep telefonlarının dinlendiğini de öne çıkarması, akıllara 17 Aralık sürecinde Erdoğan'ın kriptolu telefonlarının dinlenmesi sonucu elde edilen ses kayıtlarını getirdi. Zaman'ın bu ses kayıtları üzerinden "Erdoğan'ı bir gün yargılanacaksın" diye üstü örtülü tehdit mesajı gönderdiği ifade edildi. İşte Zaman'ın o haberi:

YÜKSEK MAHKEME SORUTURMA KARARI VERDİ

"Fransa, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkındaki yolsuzluk ve yargıya müdahale iddialarıyla çalkalanıyor. Paris Yüksek Mahkemesi Mali Bürosu, 15 saat gözaltında tutulduktan sonra ifadesini aldığı Sarkozy için soruşturma açılması kararını verdi. ‘Rüşvet vermek, nüfuzunu kötüye kullanmak ve meslekî gizliliğin ihlali’ ile suçlanan eski Cumhurbaşkanı, suçlu bulunması halinde 5 ile 10 yıl arası hapis ve 1 milyon Euro’ya kadar tazminat cezası alabilir. Siyasete geri dönüş hesapları yapan Sarkozy’nin 10 yıl men cezası alma ihtimali de bulunuyor. Hakkında açılan soruşturmayı değerlendiren Sarkozy, “Ben hiçbir ayrıcalık istemiyorum. Eğer bir hata yapmışsam tüm sonuçlarını üstlenmeye hazırım. Sorumluluklarından kaçan biri değilim.” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ÜZERİNDEN BAŞBAKAN'A MESAJ

Başbakan Manuel Valls ise Sarkozy ile ilgili iddiaların ciddi olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hiç kimse hukukun üstünde değildir ama masumiyet karinesi herkes için geçerlidir. İktidar, yargıya soruşturma emri veremez. Bu soruşturmalar, hakimlerin bağımsız iradesiyle sürdürülecektir. Siyasetçileri ilgilendiren her davada bu tür polemiklere girersek hukuk devletinin temeli sarsılır.” Muhalefetin soruşturmayı Sarkozy’ye komplo olarak yorumlamasına tepki gösteren Başbakan Valls, “Bağımsız hakimlerden bahsediyoruz. İktidar yargıya soruşturma emri veremez. Bu soruşturmalar hakimlerin bağımsız iradesiyle sürdürülecektir. Siyasetçileri ilgilendiren her davada bu tür polemiklere girersek hukuk devletinin temeli sarsılır.” ifadelerini kullandı. Fransa Başbakanı, söz konusu davada suçlananların eski cumhurbaşkanı, savcı, yüksek savcı ve bir avukat olduğunu da hatırlatarak durumun vahametine vurgu yaptı.

SARKOZY’NİN GİZLİ CEP TELEFONU DİNLENDİ

Sarkozy’nin yargılandığı birçok soruşturma telefon dinlemelerine dayanıyor. Soruşturmayı yürüten hakimler, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Ocak 2013’te Sarkozy’yi dinlemeye aldı. Daha sonra Sarkozy’nin başka bir isme kayıtlı gizli bir cep telefonu daha olduğu tespit edilmesi üzerine yeni bir dinleme kararı daha çıkarıldı. Bu hat üzerinden Sarkozy’nin başta avukatı Herzog olmak üzere Sarkozy’nin döneminde görev yapmış çok sayıda bakan, emniyet müdürü ve istihbarat yetkilisinin telefonları da dinlemeye alındı. Eski bakanlar Claude Gueant, Brice Hortefeux ve emniyet müdürü Claude Gaudin hakkında da bu dinlemeler çerçevesinde çok sayıda soruşturma açıldı. Sarkozy’nin avukatı Kaddafi davasıyla ilgili dinleme kayıtlarının başka bir dava için kullanılamayacağını iddia ederek dinlemelerin delil olarak sayılamayacağını savunuyor."