BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.489,18
HABER /  SEÇİM

Sarıgül'den Köşk seçimi öncesi ikinci çıkış

CHP'li Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partisine ikinci kez 'çatı adaya karşıyım' mesajı gönderdi

Abone ol

Yerel seçimlerde İstanbul yarışını kaybeden CHP'li Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adaya karşı olduğunu bir kez daha tekrarladığı konuşmasında, yol haritasını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Belediye Başkan adayı olan Şişli Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Mustafa Sarıgül, Bodrum'daydı. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'u ziyaret eden Sarıgül'e, CHP İlçe teşkilatı binasından belediyeye yürüyüşünde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye makamında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, bu saatten sonra iki görevini olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Birincisi ulusal bayrağımızı Almanya, İngiltere ve Fransa'nın önüne çekmek, ikinci görevim ise CHP'nin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmek, bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, bunu yapmaya genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte devam edeceğim."

"ÇATI ADAYA KARŞIYIM"

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday fikrini şahsi olarak doğru bulmadığını belirten Sarıgül, şunları söyledi:

"Ancak sayın genel başkanımız ve partimin görüşüne saygılıyım bu doğrultuda çalışmamızı yapacağım. Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayını gösterir, ikinci turda zaten çatı adayı oluşur, ortak aday zaten ortada kalır. Biz CHP olarak ve diğer partilerde kendi adaylarını göstermeli, ama Cumhurbaşkanı adayı olan adaylarımız konuşmalarında nezaketi, zerafeti, devlet adamlığını ve her siyasi partiyi kapsayan görüş ve düşüncelerini anlatır ikinci turda çatı aday kendiliğinden oluşur."