BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na cevap!

Geçtiğimiz gün CHP'ye davet eden Kılıçdaroğlu'na Mustafa Sarıgül'den cevap geldi.

Abone ol

İNTERNET HABERCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'ü partiye davetine Sarıgül teşekkür etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "Sayın genel başkanın değerlendirmeleri gerçekten son derece objektif ve sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri gerçekten bizim yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmalara sevgiyle bakan bir anlayıştır, kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ardahan'a gitmek üzere özel uçakla Kars Havalimanı'na gelen Sarıgül, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Sarıgül, burada düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım yapmayacaklarını belirterek, başı açık olanın da kapalı olanın da iş bulmasını istedi.

Barışın Türkiye'nin her yerinde tesis edilmesi gerektiğini ifade eden Sarıgül, "Analarımızın göz renkleri farklıdır ama göz yaşları aynıdır. Onun için Türkiye'nin her noktasında, dünyanın her noktasında inşallah silahlar gitmeli ve barış gelmeli. Biz barışı her şeyin üzerinde tutuyoruz. Dünyanın ve Türkiye'nin her noktasında savaşlar olmamalı mutlaka barış olmalıdır" dedi.

Öfkeye, kine, endişeye ve nefrete yer olmaması, sevginin kazanması gerektiğine vurgu yapan Sarıgül, şunları kaydetti:

"Sevginin kazanması için yollardayım. Önümüzde yerel seçimler var. İstanbul'da sevgi kazanacak, ülkemizde de bütün yurttaşlarımız kazanacak. İstanbul'da da AK Parti'li, CHP'li, MHP'li, DSP'li, Anavatan partili, Doğruyol partili, BDP'li bütün yurttaşlarımız kazanacak çünkü biz yurttaşlarımızın Allah izin verirse, rabbim inşallah kısmet ederse biz yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklamak ve yüzünü güldürmek için yollardayız."

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sarıgül, bir gazetecinin "Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye katılın çağrısını nasıl değerlendiriyor sunuz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

"Mustafa Sarıgül CHP'nin gençlik kolu sekreteridir, CHP'nin gençlik kolu başkanıdır, CHP'nin ilçe başkanıdır, SHP'nin kurucusudur, SHP'nin milletvekilidir, TBMM Başkanlık Divanı üyesidir, DSP'nin belediye başkanıdır, CHP'nin belediye başkanıdır. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının doğurultu tutarlılığı vardır. Mustafa Sarıgül demokrasi ve özgürlük mücadelesi vermiştir daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Değişim Hareketi'ni kurmuştur. Mustafa Sarıgül CHP Gençlik Kolları'nın Türkiye'ye bir armağanıdır ve bir siyaset adamı olarak Mustafa Sarıgül siyasette sıfırdan bu noktaya kadar gelen bir kardeşinizdir. Türkiye Değişim Hareketi kendi koltuğunu korumaz, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni korur. Bu nedenle tekrar tekrar sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Değişim Hareketi ile ilgili, Mustafa Sarıgül ile ilgili değerlendirmelerine çok teşekkür ediyorum. Sayın genel başkanın değerlendirmeleri gerçekten son derece objektif ve sayın Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri gerçekten bizim yıllardan beri sürdürdüğümüz çalışmalara sevgiyle bakan bir anlayıştır kendisine çok teşekkür ediyorum."

Sarıgül, açıklamasının ardından Kafkas oyunları ekibi ve davul zurna eşliğinde Ardahan'a uğurlandı.

kilicdaroglundan-sarigule-davet.jpg