BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  DÜNYA

SARIGÜL’DEN BAYKAL’A GÖNDERME

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın geri gelmek istediğini savunarak, "Baykal dedik, ömür boyu k...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın geri gelmek istediğini savunarak, "Baykal dedik, ömür boyu kal demedik" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezi’nde “Yerel Yönetimlerde Başarının Sırları” konulu konferansa katıldı. Sarıgül, konferansta, Şişli Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı yönündeki bir soruyu cevapsız bıraktı. Sarıgül, bir vatandaşın, “Milletvekilleri Meclis’e gittikten sonra bizi tanımıyor. Seçimden önce halkın içinde olan adamların yanına yaklaşılmıyor" demesi üzerine, “Amcacığım, gelen koltuğunu bırakmak istemiyor. Bak hala Baykal geri gelmek istiyor. Biz ‘Baykal’ dedik de ömür boyu kal demedik. Adam ömür boyu kalmak istiyor. Kardeşim sen 6 tane seçime girdin, başarı yok, halen de geri gelmek istiyorsun. Bırak da gençler gelsin. Sen geldin 75 yaşına, git torunlarınla uğraş. Onlarla beraber ol. Bu koltuğun gözü çıksın, bu koltuğu halen ne yapacaksın?” ifadelerini kaydetti.
Konferansın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıgül, Baykal’a yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Biz Sayın Baykal’a karşı 120 ay mücadele ettik. Türkiye’nin her yerinde toplantılar yaptık. ‘Baykal gitsin, demokrasi gelsin’ dedik. Baykal’a karşı verdiğim mücadeleyi 99 oyla kaybettim. 99 oy ben almış olsaydım, CHP’nin genel başkanı olacaktım. Türkiye’de çok önemli bir alternatif olabilirdik. Türkiye Değişim Hareketi tam o noktada partileşme sürecindeydi. Baykal gitti, Kılıçdaroğlu geldi. Onun aldığı rüzgarı kesmek istemedik ve destekleme kararı aldık. Bu desteğimiz halen sürüyor” diye konuştu.
Sarıgül, “CHP’nin genel başkanlığı için adınız geçiyor. CHP’den size davet vardı. Gidecek misiniz?” şeklindeki soruya ise cevap vermedi.
(İHA)