SİYASET
01 Aralık 2011 Perşembe 09:123 Yorum4189 okunmaParti kurma girişiminde bulunan ancak son anda vazgeçen Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikti
- Haber
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) başlatıp parti kurma girişiminde bulunan ancak son anda vazgeçen Sarıgül'ün yeni stratejisi merak ediliyor.
Hiçbir talebi olmadığını söyleyen Sarıgül, hem Büyükşehir adaylığı, hem CHP liderliği için 'Anketler kimi gösteriyorsa o desteklenmeli' diyor. O anketlerde alternatif adaylar arasında listenin ilk sırasında Sarıgül var.
Kamuoyunda ve CHP kulislerinde Sarıgül ismi yine gündemde. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesiyle birlikte Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) fesheden Sarıgül, yeniden sahnede. Sarıgül'ün gözü Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda.
CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı olacağı, kazanamazsa Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı senaryoları dillendiriliyor. Daha önce CHP liderliği için Baykal'a rakip olan, Sarıgül, Akşam gazetesinden Nebahat Koç'a konuştu ve merak edilen soruları yanıtladı.
ANKETLER KİMİ GÖSTERİYORSA ONA DESTEK VERMEK LAZIM
CHP'ye dönüp dönmeme konusunda renk vermeyen Sarıgül, İstanbul Büyükşehir ve CHP liderliğine sıcak baktığını mesajlarını verdi. Muhabirin "Kısa vadede siyasette hedefiniz ne?" sorusuna Sarıgül, işte bu cevabı verdi:
"Kafam ve düşüncelerim değişti. Ben parti içi mücadeleyle kesinlikle bir yere gelmem. Artık benim mücadelem, binlerce insanın mutluluğu, sevgisi. Bunu arkasına alamayan, siyasette hiçbir şey yapamaz. Artık içe dönük mücadele değil, dışa dönük bir mücadele vermek istiyorum. AK Parti yıllardır iktidarda, artık değişim zamanı geldi diyorum. O değişimi kim yapacaksa, kimse o, o gün anketler kimi gösteriyorsa ona destek vermek lazım. Türkiye bir genel başkan kesinlikle aramıyor. Türkiye başbakan adayı arıyor. O yolculuğa çıktım, başarılı da olacaktım, Kılıçdaroğlu rüzgarı olunca bölen, parçalayan olmadım. Aksi takdirde AK Parti'nin ekmeğine yağ çalan olurdum. Bunu yapmam. Koltuğun peşinde koşsaydım partiyi kurardım. Ben sosyal demokrasiyi iktidara getirmek istiyorum. Benim mücadelem Sarıgül ve arkadaşlarının bir yere gelmesi değil, sosyal demokrat düşüncenin iktidar olması."
YÜZÜME BAL SÜRERİM
Kendi vücut bakımıyla ilgili şaşırtıcı bilgiler de veriyor Sarıgül. İhtiyaç olması halinde botoks yaptıracağını söyleyen Sarıgül, sözlerine şöyle devam ediyor:
"Ama cilt bakımını yaptırıyorum. Vücuduma bakıyorum. Yüzüme bal sürerim, çok canlandırıyor. Bunu da bir dostumdan öğrenmiştim."
SAĞDA ERDOĞAN, SOSYAL DEMOKRASİDE SARIGÜL
Siyasi birikimine güvenen Sarıgül, sosyal demokraside liderin kendisi olması gerektiğini şu sözlerle savunuyor:
"Siyasi yatırıma gerek yok. Çünkü ben zaten siyasiyim. Şu anda karşınızda bulunan Sarıgül, Türkiye Cumhuriyeti'nde sosyal demokraside tabandan gelen ve emek harcayan tek kişi. Emek olarak Türkiye'de iki adam, sağda Sayın Tayyip Erdoğan sosyal demokraside Mustafa Sarıgül. Bugüne kadar sosyal demokraside, solda olan liderlerin, yöneticilerin birçoğu seçkinciydi. Biz ise bu işin sıfırından, Kunta Kinte vaziyette geliyoruz. Tırnaklarımızla kazıya kazıya geliyoruz. Ben kendimi sosyal demokrasinin, evrensel ilkelerine sonuna kadar koruyan ve sosyal demokrasinin iktidar olması için Willy Brandt'ı, İnönü'yü, Ecevit'i örnek alan bir noktada görüyorum."
BAYKAL İLE KÖPRÜLERİ TAMAMEN ATTI
Erdoğan'a olan ilginin nedenini hakkın değerleriyle halkın değerlerini buluşturmasına bağlayan Sarıgül, CHP'deki yapıyı Kılıçdaroğlu'nun kurmadığına dikkat çekiyor. Gürsel Tekin ile temasta olduğu yönündeki iddialara da ilginç bir cevapla karşılık verdi:
"Gürsel Bey'le hiç görüşmedim. Kendisiyle yaşamım boyunca oturup bir kahve bile içmedim. Ayrıca kimseyle kanlı bıçaklı olmam. Belediye seçiminde M. Sarıgül diye birini gönderdiler. Boyunun ölçüsünü alıp gitti. O'nu da Baykal gönderdi. Mehmet Sevigen onu bana söyledi: 'Senin başına öyle bir çorap öreceğim ki şaşıracaksın' dedi. Sevigen şakasını yaptı ve onu gönderdi. Canları sağ olsun. Ben Deniz Bey'le bir kere daha görüşmem. Siyasi olarak kendisiyle bir şey yapmam söz konusu değil. Düşüncelerimiz çok farklı. Ama insani olarak bir arzusu, emri olursa başım gözüm üstüne."















Sayın Fikri SAĞLAR'ı CHP için tek geçiyorum. CHP'den dışlanması liderlik kalitesini gösteriyor. Sayın İnce sivrilmiş gibi gözükse de bu toplum agresif siyasetçiye güvenmiyor.
Siyaseti ve siyasetçiyi sevmem. Durması gereken çizgi ile halkın çok uzağında olması, CHP'yi sıkça eleştirmemin ana nedenidir. Sosyal Demokrat bir CHP ya da muadili partilerden bir vatandaş olarak istifade edeceğimi de çok iyi biliyorum. Ufukta gözükmemesi Ülkemin kaybı.
Ne diyeyim "kuLaLi/Manisalı" Sosyal Demokrat Dostum? Biz gerçekçi analizler yaparken, iktidarın büyümesine katkı sağlayan CHP'nin özeleştiri yerine önce kuşatma (!) sonra da saldırı siyaseti yapması anlamsız olduğu kadar parti geleceği için de umut vadetmiyor, haksız mıyım?
Sevgiyle!
FUTBOLFIFA kongresi sona erdi!Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaptığı 62. kongresi sona erdi.
DİĞERFotoğraflardaki vahşet tüyler ürpertti!Avrupalı Yahudilere yaptığı soykırımın gizli fotoğrafları ortaya çıktı.
TERÖRPolis memuru kurşunla şehit edilmiş!Kayseri'deki hain saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.
BAŞBAKANBoşnaklardan Erdoğan'a büyük ilgi!Erdoğan'ı anlatan kitap, Bosna Hersek'te satış rekorları kırıyor.
3.SAYFAGaziantep'te hemşireyi darp ettiler!Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet dinmek binmiyor. Bu kez mağdur Gaziantep'te bir hemşire...- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98







































