BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül çekildi teşkilatlar şoke oldu

TDH lideri Sarıgül, parti kurmaktan vazgeçti, teşkilatlar bu kararı TV'den öğrendi.

Abone ol

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'da bugün yaptığı açıklamada parti kurma kararından vazgeçtiğini söylemesi teşkilatlarda hayal kırıklığına neden oldu.

Sarıgül'ün süpriz kararını televizyondan öğrenen Ankara İl Teşkilatı, olağanüstü toplandı.

TDH Ankara İl Başkanı Duran Karabulut, il teşkilatı ve ilçe başkanlarını partinin çalışma ofisinde bir araya getirdi. Karabulut, burada yaptığı açıklamada; Sarıgül'ün kararının kendileri için süpriz olduğunu belirterek, ''Biz 26 Haziran'da parti kurmayı hedefliyorduk. Ona göre teşkilatları oluşturduk. Ve geçtiğimiz hafta Sarıgül ile yapılan il başkanları toplantısında da başkanımız bize bu durumdan bahsetmemişti.
Biz partinin kurulmasını beklerken televizyondan bunun aksini öğrendik.'' dedi.

Şaşkınlıklarını ifade eden TDH İl Başkanı, yine de Sarıgül'ün kararına saygılı olduklarını söyledi. Karabulut, bundan sonraki gelişmeleri takip edeceklerini ve örgütün kararı doğrultusunda bir yol haritası kendilerine çizeceklerini bildirdi. Karabulut, ''Büyük bir kitle oluşturduk. Bu kitleye hadi dağılın diyemeyiz. Elbette bir karar vereceğiz. Bu kararı tabandan gelen talepler doğrultusunda alacağız.'' dedi.