BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

'Sarı toz' alarmı ABD konsolosluğuna sıçradı

İstanbul'daki ABD konsolosluğuna da zarf içinde "sarı toz" gönderildiği belirtildi. Önceki saatlerde Kanada Başkonsolosluğu'na zarf içinde "sarı toz" gönderildiği, ayrıca Almanya ve Belçika konsolosluklarında da inceleme yapıldığı açıklanmıştı.

Abone ol

İstanbul'daki ABD konsolosluğuna da zarf içinde "sarı toz" gönderildiği belirtildi.

Önceki saatlerde Kanada Başkonsolosluğu'na zarf içinde "sarı toz" gönderildiği, polisin alarm durumuna geçtiği ifade edilmişti.

Ayrıca Almanya ve Belçika konsolosluklarında da inceleme yapıldığı açıklanmıştı.

AFAD, Levent'te bir iş merkezinin 16. katında bulunan Kanada Başkonsolosluğu'na gelen "sarı toz" içeren zarfla ilgili olarak "Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre; zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı" açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine 7 kişinin özel kıyafetle konsolosluktan çıkarılarak Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, KBRN ekiplerinin hızla başkonsolosluklara sevk edildiği ve konsolosluk yetkililerine alınması gereken ilk tedbirler hakkında bilgi verildiği ifade edildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay çalışmaları olay yerinden koordine ediyor.

"Olay yerine ulaşan AFAD KBRN ekipleri, şüpheli zarfları prosedürlerine uygun olarak gerekli işlemlere tabi tuttu. Zarftaki şüpheli maddeye maruz kalan ortam ve canlılar özel kimyasal temizleyicilerle dekontemine edildi.

"AFAD KBRN ekipleri olay yerinden alınan numuneleri Hıfzısıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim etti.

"Başbakanlık AFAD, 11 ilde bulunan AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüklerindeki KBRN ekipleri tedbir amaçlı hazır tutuluyor.

"Başbakanlık AFAD olay ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam ediyor"