BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  EKONOMİ

Saray'dan dolar yorumları dolar ne kadar ne olur?

Dolar yorumlarına bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem dolar kurunu yorumladı ve Dolar/TL beklentisini açıkladı. Peki dolar bugün kaç TL? İşte yanıtlar...

Abone ol

Referandum sonrası ilk etapta 3,61'e düşen kur bugün 3,66'dan 3,63'e kadar geriledi.

Önceki gün 3,6750 seviyesinden kapanış yapan dolar/TL uluslararası piyasalarda güne 3,6699 seviyesinden işlem görerek başladı. Kur, şu dakikalarda ise 3,63'ün üzerinde seyrediyor.

Referandum sonrası siyasi gündemin sakinleşme eğilimine girmemesi dolar/TL'deki referandum sonrası aşağı yön beklentilerinin gerçekleşmemesine neden olurken, uzmanlar piyasalarda siyasi gelişmelerin izlenmeye devam edileceğini söylediler.

Dün 3,9374 seviyesinden kapanış yapan euro/TL ise aynı dakikalarda uluslararası piyasalarda 3,92 civarında alıcı buluyor.

SARAY'DAN BİR DOLAR TAHMİNİ BİR DE DOLAR YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarının referandum sonrası döviz piyasaları ile ilgili açıklamamaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un doların 3.00-3.50 bandına geri döneceği değerlendirmesinden sonra Cemil Ertem de katıldığı TV programında konu ile ilgili soruları yanıtladı.

Ertem özetle şöyle konuştu;

"Ekonomik reformlar için 2019'a kadar önümüzde uzun bir süreç var. Ekonominin tüm alanlarını kapsayan reformlar yapılacak. KGF (Kredi Garanti Fonu) yeni dönemin bir adımıdır. Varlık Fonu önemli adımlar atacak. 3 yıllık strateji önümüzdeki günlerde açıklanacak. Gıda fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskıyı kaldırmak için Tarım Bakanlığı'nın çalışmaları var. Ekonomide 2017'yi kaybettiğimizi düşünmüyorum. Türk Lirası'nın artık pozitif ayrışacağını düşünüyorum.

Büyüme ilk çeyrekte 2016'nın son çeyreğinden iyi olacak. KGF (Kredi Garanti Fonu) ile 186 bin firmaya 137,3 milyar TL kredi kullandırıldı. Kullanılan kredilerin ortalama faizi yüzde 14 düzeyinde. Kredilerdeki artış büyümeyi bu yıl yüzde 4,5'e çeker."