BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Saray'daki o görüntüye MHP'den tepki

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Saray'daki Türk devletlerini temsil eden muhafızların o dönemi yansıtmadığını iddia etti.

Abone ol
MHP Grup Başkanvekili ve eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayında 16 Türk devletinin askerlerini temsil eden muhafızların kıyafetlerinin o dönemi yansıtmadığını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin lideri Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayında ağırlaması sırasında bir ilk yaşanmıştı. Erdoğan, sarayın merdivenlerinin iki tarafına sıralanan 16 Türk devleti askerlerine ait dönemin kıyafetlerini giyen askerler arasından geçerek misafirini karşılamaya inmişti.
 
MHP Grup Başkanvekili ve eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, askerlerin giydiği kıyafetleri ve bu durumu eleştirdi. Sosyal paylaşım sitesinden liderlerin merdivene dizilmiş tarihteki Türk devletleri askerlerini temsil eden muhafızların önünde çektirdiği fotoğrafı paylaşan Halaçoğlu, "Erdoğan'ın milliyetçilik yapayım derken rezil olduğunu" öne sürdü. Halaçoğlu fotoğraf üstüne şu mesajı yazdı: "Siyaseten milliyetçilik yapayım derken rezil olmak buna denir herhalde. Bari benzetseydiniz."

 b7l93_niuaahrcj.jpg
41.20150113205530.jpg