BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Sarayburnu'nda Sahil Güvenlik botu battı şehit sayısı arttı

İstanbul'da Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışan Sahil Güvenlik botu alabora oldu.

Abone ol

Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı teknenin Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpıştıktan sonra alabora olması sonucu şehit olanların sayısı 3'e yükseldi.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri, içarpışmanın ardından alabora olan sahil güvenlik teknesinde bulunan 6 kişiyi kurtardı.

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisinin çarpıştığını belirterek, "Ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış." dedi.

O ANLAR KAMERADA

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Sarayburnu açıklarında gemiyle çarpışması sonucu ters dönen ve batan Sahil Güvenlik botunda görev yapan şehit asker sayısı 3'e yükseldi.

İlk olarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Er Sinan Göktaş'ın şehit olduğu haberi geldi. Öğleden sonra da Numune Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan ve ardından ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne sevk edilen Astsubay Yavuz Gökhan Şahin'in şehit haberi ulaştı. Kısa süre sonra da bir kötü haber GATA'dan geldi. GATA'da yoğun bakımda tedavi altına alınan Üsteğmen Rıza Yücel de yaşama tutunamadı. Böylelikle kazada şehit olan askerlerin sayısı 3'e yükseldi.

1'İ AĞIR 3 YARALI ASKER HASTANEDE

Uzman Erbaş Bülent Demirkaya yoğun bakımda, erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca ve Uzman Erbaş Enver Çetin'in hastanedeki tedavileri sürüyor. Yoğun bakımda tedavisi süren Uzman Erbaş Bülent Demirkaya'nın da hayati tehlikesi bulunuyor.